El sistema de canons d'aigua contra incendis de la Devesa del Saler estarà en ús al maig

La fase de construcció ja ha acabat i ara comença la d'electrificació, connexió al depòsit d'aigua i programació dels sistemes operatius

Dipòsit d'aigua que nodrirà els canons d'aigua contra incendis de la Devesa del Saler de València
Dipòsit d'aigua que nodrirà els canons d'aigua contra incendis de la Devesa del Saler de València / Ajuntament de València

El sistema de canons d'aigua contra incendis a la Devesa del Saler, a València, estarà en ús el mes de maig, dos mesos després del que estava previst, segons ha informat aquest dijous el portaveu de l'executiu de la ciutat i edil de Bombers i Protecció Civil, Juan Carlos Caballero.

El sistema, que va començar a construir-se el novembre del 2023, contribuirà a dotar d'una major protecció l'entorn natural de la Devesa del Saler, ha apuntat Caballero, que ha destacat el treball de l'actual executiu de la ciutat per a posar-lo en marxa.

En aquest sentit, ha valorat que, des de la seua entrada a l’alcaldia, María José Catalá s’ha pres l’assumpte “de debò”, i que els canons ja estan construïts i només falta enllestir la interconnexió perquè puguen funcionar.  Caballero ha indicat també que les obres de construcció del sistema, anomenat Sideinfo, conclogueren el 15 de març per a respectar també el període d’implantació del corriol camanegre en aquest parc natural.

Ara, la junta de govern local ha aprovat aquest dijous una ampliació de dos mesos en el termini de lliurament del projecte després de la sol·licitud efectuada per l'empresa responsable de les obres, Medi XXI Gabinet de Solucions Ambientals SL, per a poder fer proves de funcionament, ha explicat l’edil. 

Després d'acabar la primera fase de construcció, s'inicia ara un segon període en el qual es procedirà a l'electrificació de les instal·lacions i a treballar en les connexions al depòsit d'aigua ja instal·lat, que començarà l'ompliment. També es contempla la programació dels sistemes operatius per a entrar en l'última fase de proves.

Dèsset incendis des d’agost

Precisament a la zona de la Devesa del Saler hi ha hagut dèsset incendis forestals des de l’agost del 2023, l’últim d’ells el 12 de febrer, i segons dades de l’Ajuntament, la mitjana entre el 2010 i el 2023 era de tres a l’any.

Després de declarar-se un incendi en aquest mateix paratge el mes d'octubre, es va detindre un home de 59 anys, veí de la zona, com a presumpte autor. Finalment, després de posar-lo en llibertat, el magistrat d'instrucció número 7 de València va decidir prohibir a l'investigat acostar-se o internar-se a la zona boscosa —tant la d'arbratge com la que tinga vegetació baixa, llevat de totes les parts asfaltades—, així com la platja i tots els camins habilitats per l'Ajuntament per a senderisme en zones que no siguen de bosc i les enjardinades de les finques on resideix.

També et pot interessar

stats