L'Ajuntament de València preveu que els canons antiincendis del Saler funcionen ja al març

El 7 de novembre començaran les obres per a instal·lar al parc natural de la Devesa els canons projectats tant per a refredar la zona com per a actuar en cas de declarar-se un foc

Imatge de vehicles de bombers en la zona afectada per l'incendi registrat la setmana passada a la Devesa del Saler
Imatge de vehicles de bombers en la zona afectada per l'incendi registrat la setmana passada a la Devesa del Saler / Jorge Gil (Europa Press)

L'Ajuntament de València començarà el pròxim 6 de novembre les obres per a instal·lar al parc natural de la Devesa del Saler, a la ciutat de València, els canons antiincendis projectats en la zona tant per a refrescar-la com per a actuar en cas de declarar-se un foc.

El termini d'execució d'aquests treballs és de quatre mesos, per la qual cosa el consistori espera que els mecanismes puguen començar a funcionar el mes vinent de març.

Així ho ha anunciat el portaveu de l'executiu de la capital valenciana, Juan Carlos Caballero, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local celebrada en el consistori.

Aquesta decisió s'ha donat a conéixer després de l'incendi registrat al Saler dissabte passat. El sistema de defensa contra incendis forestals a la Devesa s'ha adjudicat a l'empresa Sogeser Facility Services per un import total de 246.151 euros.

Aquest equip ha sigut capaç de posar en marxa en quatre mesos unes obres que l'anterior equip de govern no va fer en huit anys. Juan Carlos Caballero - Portaveu de l'equipo de govern de l'Ajuntament de València

Juan Carlos Caballero ha assenyalat que el consistori, amb l'executiu municipal que formen PP i Vox al capdavant, està "posant tots els mitjans a la seua disposició per a la protecció de la devesa".

"Aquest equip ha sigut capaç de posar en marxa en quatre mesos unes obres que l'anterior equip de govern no va fer en huit anys", ha afegit el portaveu i edil del PP.

En principi, el sistema de defensa contra incendis forestals comptarà amb huit canons d'aigua en les seues respectives torres, repartides en tres sectors, encara que no es descarta la futura instal·lació d'una novena.

Les torres tindran una altura entre 12 i 16 metres. S'estima que el sistema Sideinfo, funcionant a ple rendiment amb les huit torres subministrant un cabal de 20,64 litres per segon cadascuna, proporcionarà un cabal total de 165,12 l/seg. Aquesta xifra equival a 594,43 metres cúbics d'aigua per hora, que és aproximadament la capacitat del depòsit previst.

Les torres de la devesa seran tubulars i de color verd, perquè queden integrades en el paisatge, segons les recomanacions del Servei d'Infraestructura Verda i Paisatge de la Generalitat.

També et pot interessar

stats