Minut de silenci i roses blanques en record de l'última dona assassinada a València

La família de la víctima ha convocat aquest acte, al qual convida la ciutadania valenciana a acudir amb una rosa blanca

Imatge d'arxiu d'una mobilització de la Coordinadora Feminista de València en protesta contra la violència masclista
Imatge d'arxiu d'una mobilització de la Coordinadora Feminista de València en protesta contra la violència masclista / À Punt NTC

La família de Cristina, la jove de 30 anys assassinada el 4 de desembre presumptament per la seua parella al centre de València, ha fet una crida a secundar aquest dijous a les 12:00 hores un minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament de la ciutat, en memòria de la morta.

Mitjançant un missatge que han difós a través de les xarxes socials i que també ha publicat la falla Mestre Gozalbo - Comte d'Altea, de la qual la víctima era membre, demanen a la ciutadania valenciana que s'unisquen a aquest minut de silenci que farà la família hui a les 12:00 hores i que porten una rosa blanca com a homenatge. "Que aquest silenci siga el soroll més gran, per Cris, per totes", indiquen en aquesta convocatòria.

La família ha demanat també que es difonga el missatge perquè arribe a tot València i prega a la societat valenciana que s'alce i condemne aquest assassinat masclista perquè no torne a ocórrer. "És un minut per a honrar a Cristina i respectar a la família, no és una manifestació, és una mostra d'unió", destaca el missatge.

Imatge de la convocatòria que ha difós per xarxes la família de l'assassinada
Imatge de la convocatòria que ha difós per xarxes la família de l'assassinada / À Punt NTC

Més concentracions

De forma paral·lela a la concentració organitzada per la família, la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, encapçalada per la socialista Gloria Calero, ha convocat un minut de silenci a la mateixa hora, les 12:00 hores, al Palau del Temple i les subdelegacions. Així ho van anunciar aquest dimarts a través del seu compte de Twitter.

Només un parell d'hores després, la Generalitat Valenciana, també a través del seu compte de Twitter, va anunciar una altra concentració per a condemnar l'assassinat. L'hora és la mateixa que en els altres casos, les 12:00 hores, però la concentració tindrà lloc a la plaça Manises, davant del Palau de la Generalitat.

Quarta assassinada valenciana en 2021

La Delegació de Govern contra la Violència de Gènere va confirmar aquest dimarts que aquest feminicidi és un cas de violència de gènere, el que fa 38 en 2021 en tot Espanya i el quart a la Comunitat Valenciana, segons les dades oficials del Ministeri d'Igualtat.

Els fets van ocórrer en un immoble del barri valencià de l'Eixample, on es va trobar el cadàver de la jove amb ferides d'arma blanca dissabte passat. La Policia Nacional va detindre la seua parella, Alberto L. H. un advocat i professor associat de la UV, com a presumpte autor els fets, ja que va ser trobat ferit lleu quan tractava d'escapar de l'edifici pel desllunat un dia abans que es descobrira l'assassinat.

Dilluns passat, la titular del jutjat de violència sobre la dona número 2 de València, en funcions de guàrdia, va ordenar l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per un delicte d'assassinat, sense perjudici de qualificació ulterior.

També et pot interessar

stats