Assassinada una dona de 30 anys, presumptament per la parella, al barri de l'Eixample de València

El presumpte autor del crim és la parella i, si es confirma, aquesta seria la quarta víctima mortal de la violència masclista a la Comunitat Valenciana enguany

Carrer de l'Eixample de València on han ocorregut els fets
Carrer de l'Eixample de València on han ocorregut els fets

La Policia Nacional ha trobat aquest dissabte a primera hora del matí el cos d'una dona de 30 anys assassinada a ganivetades presumptament per la parella, segons ha pogut saber À Punt NTC de fonts pròximes a la investigació.

L'assassinat, que s'investiga com a un possible cas de violència masclista, seria el quart feminicidi registrat enguany a la Comunitat Valenciana. Els fets han ocorregut al domicili del presumpte autor, que segons fonts fiables, és un professor adjunt de Dret de la Universitat de València.

L'home, de 35 anys, el van trobar ferit aquest divendres treballadors d'un restaurant annex a l'habitatge, als quals va confessar que havia intentat robar a l'edifici. Va ser detingut per la policia i posteriorment posat en llibertat, tot i que per les seues ferides va acudir a l'hospital.

Aquest dissabte, després que familiars de la víctima en denunciaren la desaparició, la policia ha establit la connexió entre la mort de la jove i el fals robatori i ha procedit a detindre el presumpte autor del crim, que a hores d'ara continua hospitalitzat.

Al lloc dels fets s'ha traslladat una jutgessa de guàrdia de violència sobre la dona de València i s'està comprovant si hi havia cap denúncia prèvia. Cal recordar que el fet que no s'haja presentat una denúncia formalment no implica que no s'hagen produït situacions de maltractament o violència masclista.

Rebuig i condemna a les xarxes socials

La víctima era membre de la Falla Mestre Gozalbo-Comte Altea i tot el món de la festa ha expressat el seu condol i suport a la família i les amistats. En aquest sentit s'han manifestat tant la Junta Central Fallera com el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

En un comunicat, la comissió ha mostrat la seua "condemna amb total rotunditat" davant del crim i s'han posat a la disposició de la família i les amistats de la víctima per a tot allò que puguen necessitar. La falla ha demanat oracions per l'ànima de la dona assassinada.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha comunicat en representació de tot el Govern d'Espanya que no descansaran en la lluita contra la violència de gènere "fins que no n'hi haja ni una menys". Montero també ha fet una crida a la ciutadania perquè estiga especialment alerta durant les festes davant "el més mínim indici de violència".

També et pot interessar

stats