Milers de persones omplin platges, ciutats i entorns naturals

Per primera vegada en dos anys, l’ocupació i les reserves hoteleres s'acosten a les xifres d’abans de la pandèmia

Cala del Portitxol, a Xàbia (Marina Alta) aquest Divendres Sant
Cala del Portitxol, a Xàbia (Marina Alta) aquest Divendres Sant / À Punt NTC

Després de dos anys de restriccions i un març de pluja sense precedents, els valencians i les valencianes tenim moltes ganes de fer turisme. Siga a la platja, siga a la muntanya, en un hotel o en un càmping, sembla que tothom està aprofitant les vacances de la Setmana Santa per a fer una escapada turística i relaxar-se mentre es retroba amb una certa sensació de normalitat sense mascaretes a l’exterior i amb la retirada als interiors a punt d'arribar. 

De nord a sud del territori, les cales i les platges estan plenes de turistes que volen aprofitar el sol i als qui la mànega llarga no els ha impedit aprofitar aquests paratges sense haver de patir les aglomeracions que hi ha durant la temporada estival. Concretament, el turisme de cales està cada vegada més de moda i moltes persones, tant de dins com de fora de la Comunitat Valenciana, aprofiten per a acostar-se a alguns dels racons naturals més populars de les nostres costes.

Especialment a les comarques centrals hi ha una gran quantitat d’aquests espais naturals d’aigües cristal·lines envoltats de vegetació i boscos mediterranis que, sembla que, últimament atrauen més visitants cada any. Potser el seu atractiu rau en el fet que permeten fer fotografies molt boniques per a compartir en les xarxes socials, no debades una de les cales més visitades ―la del Portitxol (Xàbia)― és també una de les més fotografiades i de la que més imatges es comparteixen a les xarxes. 

Els càmpings són una bona alternativa al turisme d’hotel. No hi ha servei d’habitacions ni opcions de tot inclòs, però hi ha més llibertat i una parcel·la pròpia per a plantar la tenda o aparcar la caravana. Les persones usuàries asseguren a À Punt que el que més els agrada és que són indrets molt familiars que permeten relaxar-se completament. Aquesta Setmana Santa els càmpings de la Comunitat Valenciana estan al 90% de la capacitat. 

Més enllà del sol i les platges, la gastronomia i les rutes del vi són una alternativa també molt sol·licitada aquests dies de vacances. La DO Utiel Requena és una de les opcions. De fet, bona part dels cellers esgotaren fa dies la quota de reserves per a Setmana Santa i Pasqua. Mentre en altres èpoques aquest turisme el practiquen, sobretot, parelles amb xiquets, ara el que més abunda són grups d’amics i amigues que per fi es poden ajuntar i aprofiten l’ocasió per a fer un tast de vins, segons la responsable un dels cellers de Requena. Volen conéixer els secrets dels cultius de la regió i de la varietat boval. I, per descomptat, a tastar els seus vins. 

Una altra alternativa al turisme més tradicional és el turisme esportiu, concretament d'escacs, ja que Espanya és el país que ofereix més campionats d'àmbit internacional d’aquest esport. A Torrevella celebren fins diumenge la sisena edició de l'Obert, on hi ha participants des dels 5 fins als 80 anys. L'edició d'enguany dobla l'anterior amb un millor registre de participació, que data de l'any 2017, i tindrà sens dubte un gran impacte econòmic al municipi al llarg del cap de setmana.

Sisena edició de l'Obert d'escacs de Torrevella
Sisena edició de l'Obert d'escacs de Torrevella / À Punt NTC

Els esports de multiaventura també són una opció per la qual han optat moltes persones. Després de la pluja de les últimes setmanes, és un bon moment per a gaudir del barranquisme i el ràfting, però sempre amb precaució, guiats per persones expertes i seguint les recomanacions de les autoritats sobre on és o on no és segur practicar aquests esports.

També et pot interessar

stats