Els mercats municipals obrin boca per al World Paella Day amb un concurs de paelles

La competició vol conscienciar sobre la compra sostenible i de proximitat, i destacar la tasca dels mercats a l’hora d’oferir la màxima garantia de qualitat i frescor

Una paella amb pollastre, conill i verdures, acabada de fer
Imatge d'arxiu d'una paella amb pollastre, conill i verdures, acabada de fer / À Punt NTC

Els mercats municipals de Confermercats —organització membre de Confecomerç— celebren aquest dissabte a la nit el primer concurs de paelles per als seus venedors i venedores amb motiu del World Paella Day

Més de 400 venedors i venedores de més d’una quinzena de mercats —principalment de la ciutat de València, però també de la resta de la comunitat— participaran en aquest certamen. Cuinaran el nostre plat més internacional amb l’objectiu de “posar en relleu els productes de l’horta valenciana que formen part de l’oferta dels mercats”, explica la coordinadora de Confemercats a València, Alicia García Trenzano. 

La competició serà a les 20:00 hores a la plaça de Magúncia i les paelles es cuinaran amb els millors productes frescos, de proximitat i gran qualitat procedents dels mercats participants, segons ha informat Confercomerç en un comunicat.

El concurs permetrà identificar el mercat mereixedor del premi, però la iniciativa pretén donar visibilitat i conscienciar de la compra sostenible i de proximitat, conta García Trenzano, que és també venedora del mercat de Russafa. 

A més, volen destacar la important tasca que el fan els mercats a l’hora d’oferir la màxima garantia de qualitat i frescor, ja que són “les catedrals de producte fresc i els promotors dels sectors primaris de la nostra Comunitat”, postil·la. 

En l'esdeveniment hi haurà representació dels mercats d’Algirós, Benicalap, Cabanyal, Castella, Central, Colón, Rojas Clemente, Russafa i Torrefiel, tots de la ciutat de València, però també de mercats d'altres poblacions, com ara Burjassot, Manises, Mislata, Carcaixent o Onda.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Generalitat, Turisme València, Confecomerç, Arrisse Paella, Original Paella, Falla Mercat Castella i ATT Comunicació, forma part del programa d’activitats amb motiu de la celebració del World Paella Day, el pròxim 20 de setembre.

També et pot interessar

stats