La Wikipaella distingeix 349 restaurants al món on cuinen les millors paelles: Consulta'ls ací

Fins a 42 dels restaurants estan repartits per la resta d'Espanya i pel món

Imatge d'arxiu d'una paella valenciana en el restaurant Arros QD, a Londres
Imatge d'arxiu d'una paella valenciana al restaurant Arròs QD, a Londres / Arros QD

La Wikipaella ha presentat aquest dilluns la setena edició de la guia que recull els restaurants que elaboren les autèntiques paelles clàssiques. Enguany, han obtingut aquesta distinció un total de 349 restaurants. 

D’aquests, 62 locals han rebut la cullera de fusta, el distintiu que premia aquells que fan la paella clàssica de llenya. Un sistema que no només s’usa a la Comunitat Valenciana, sinó que ja arriba fins als Estats Units o el Regne Unit. 

Els restaurants es poden conéixer a través de la Guia Wikipaella 2022, que explica quins són els ingredients de les paelles clàssiques, com han de menjar-se, fins a la ubicació dels més de 300 restaurants a tot el món que fan aquest plat amb tot el seu rigor. 

Document
Guia WikiPaella 2022
Consulta'l

Com no podia ser d'una altra manera, una gran part dels restaurants distingits es troben a la Comunitat Valenciana. Alacant aporta a la guia 82 establiments, 20 amb la cullera de fusta; la província de Castelló en té 40, dels quals 7 tenen el reconeixement de feta amb llenya; i la província de València suma 180 restaurants per a degustar una autèntica paella, dels quals 31 continuen fent-la a llenya. 

Fora de l'àmbit valencià, la guia recull informació de fins a 42 restaurants repartits per la resta d'Espanya i pel món. A Colòmbia, Dubai, els Estats Units o Costa Rica hi ha llocs que recullen tota la tradició i ofereixen aquest plat com si estigueren al costat de l'Albufera. També entre aquests locals, alguns la fan de llenya com Arròs QD al Regne Unit; Escàndol a Las Vegas i Escàndol Disney a Orlando.

La guia On menjar autèntica paella és una iniciativa que parteix de Wikipaella, una plataforma liderada per Guillermo Navarro, el periodista Paco Alonso i José Maza. Es tracta d'una guia i una pàgina web on es recullen els llocs del món on es pot trobar una paella clàssica i ben cuinada. A més, es premia aquells llocs que també la fan de llenya.

També et pot interessar

stats