La mascareta deixa de ser obligatòria a l'aire lliure dijous, però s'haurà de dur en aglomeracions

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes aproven ampliar l’aforament dels recintes esportius

Tot i que no serà obligatòria al carrer, es recomana portar mascareta quan hi haja concentracions de persones i no es puga guardar més de metre i mig de distància
Tot i que no serà obligatòria al carrer, es recomana portar mascareta quan hi haja concentracions de persones i no es puga guardar més de metre i mig de distància / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

La mascareta deixarà de ser obligatòria a l’aire lliure a partir del dijous, excepte en aquells esdeveniments multitudinaris on la gent estiga dreta i no es puguen mantindre 1,5 metres de distància interpersonal en cas d'estar asseguts. Així ho han acordat els representants del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial de Sanitat, que s’ha reunit a primera hora d’aquest dilluns.

Tenint en compte la nova normativa, que es publicarà en el Butlletí Oficial de l'Estat dimecres, en activitats com ara espectacles a l'aire lliure amb butaca, en desfilades o en manifestacions, els participants hauran de dur mascareta, llevat que puguen estar a més de metre i mig de la resta de participants.

Així mateix, el Consell Interterritorial de Sanitat també han acordat l'aforament dels esdeveniments esportius, que passa del 75% que hi havia fins ara al 85% en recintes exteriors, mentre que en els pavellons tancats, el límit de públic passa del 50% al 75%.

Aquestes mesures les aprovarà el Consell de Ministres d’aquest dimarts i entraran en vigor el dijous d’aquesta mateixa setmana. 

La mascareta, que fins al 24 de desembre no era obligatòria als espais oberts de tot Espanya, es va recuperar a l’aire lliure per l'important repunt de positius, entre altres causes, provocats per la variant òmicron, a les portes de Nadal.

El govern espanyol favorable, l'autonòmic reticent

El Congrés va convalidar dimarts passat el decret llei que va imposar aquesta protecció de nou al carrer. Tres dies després, i a causa de les crítiques rebudes per moltes comunitats autònomes que en qüestionaven l'ús en espais oberts, la ministra de Sanitat va anunciar la fi de la mascareta en exteriors.

La ministra de Ciència, Diana Morant, defensava aquest cap de setmana a València que la societat està preparada per a adoptar aquest nou hàbit, no obstant això, el president de la Generalitat, Ximo Puig, es mostrava partidari fa uns dies de mantindre-la. El cap del Consell defensava, a pesar de la contenció dels contagis, que la mascareta és una ferramenta eficaç per a combatre la pandèmia i era un element que recordava en la vida pública que la pandèmia continuava present.

També et pot interessar

stats