Diana Morant assegura que la ciutadania està preparada per a llevar-se la mascareta

La ministra de Ciència i Innovació i exalcaldesa de Gandia participa aquest diumenge en el IV Congrés Provincial del PSPV a València

La ministra Diana Morant aten els mitjans a l'arribada al IV congrés provincial del PSPV-PSOE de València
La ministra Diana Morant atén els mitjans a l'arribada al IV Congrés Provincial del PSPV-PSOE de València / À Punt NTC

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha assegurat que la ciutadania espanyola està "preparada" per a la retirada de l'ús obligatori de la mascareta en espais oberts, una mesura que, ha defensat, es pren per a "normalitzar la convivència" amb la covid-19.

Així ho ha manifestat Morant quan ha arribat al IV congrés del PSPV-PSOE de la província de València que se celebra aquest diumenge a València, on ha advocat per "anar evolucionant a mesura que evolucione la pandèmia".

La ministra ha remarcat que el govern estatal va imposar l'obligatorietat de la mascareta en exteriors "perquè estàvem en el pic de la pandèmia" i de cara a les festes de Nadal i ha contrastat la situació amb l’actual baixada de casos. “Era necessari i precís que els ciutadans prengueren consciència del seu ús si al carrer no es podia complir la distància de seguretat", ha explicat Morant.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar aquest divendres que dimarts que ve el govern espanyol eliminarà l'obligatorietat de l'ús de les màscares en exteriors després que el dilluns siga debatut aquest assumpte en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. La previsió és que la resolució es publique dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i que puga ser efectiva el dijous.

Morant: "El PP només fa costat a les persones per error"

La ministra, que és membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE, ha defensat la reforma laboral aprovada aquesta setmana i ha agraït la "maduresa i confiança" de les forces sindicals i els agents socials que l'han negociada.

Morant també ha criticat el PP per la seua oposició a la nova normativa i ha assegurat que els conservadors "només fan costat a les persones per error", en referència al vot a favor del diputat popular Alberto Casero. La ministra, que també és secretària de ciència, recerca i universitats dels socialistes ha assegurat que aquest error ha tapat "una topinada", en referència als dos diputats d'UPN que van votar en contra de la convalidació del decret tot i les indicacions de la direcció del seu partit. 

"Les persones que fan ciència han d'estar cuidades" 

La ministra de Ciència i Innovació també ha afirmat aquest diumenge "que les persones que fan ciència han d'estar cuidades", i per això la futura llei de ciència, que reformarà la norma de 2011, té com a "eix nuclear millorar la qualitat del personal científic i investigador del país".

Segons Morant, la futura llei "atén moltíssimes de les reivindicacions històriques", encara que la nova norma, ha admés Morant, no permet desenvolupar la carrera del personal tècnic. En aquest sentit, la ministra ha assegurat que l'àrea de Funció Pública del Ministeri d'Hisenda s'ha compromés a desenvolupar-la. 

També et pot interessar

stats