UPN avala l’expulsió dels dos diputats que van votar 'no' a la reforma laboral

Cas de consumar-se, el partit perdria la representació al Congrés, tot i que García Adanero i Sayas hi mantindrien l’escó

El diputat d'UPN al Congrés, Sergio Sayas, a les portes de la seu del partit a Pamplona
El diputat d'UPN al Congrés, Sergio Sayas, a les portes de la seu del partit a Pamplona / Eduardo Sanz (Europa Press)

El consell polític d'UPN, màxim òrgan decisori de la formació entre congressos, ha decidit aquest dissabte avalar l’expulsió els seus diputats al Congrés, Carlos García Adanero i Sergio Sayas, en cas que no lliuren l’acta. La decisió ha estat conseqüència del vot negatiu d’ambdós a la reforma laboral del govern de coalició espanyol, en contra de les indicacions de la direcció del partit

El 80,6% dels 234 representats que formen l’òrgan han ratificat l’expulsió dels dos diputats que va plantejar la direcció aquest dijous. En cas de produir-se, UPN perdria la representació al Congrés, tot i que García Adanero i Sayas hi mantindrien l’escó.

Els diputats, que també són membres d’aquest consell polític, han tingut l’oportunitat d’explicar el seu vot durant la reunió. García Adanero, però, ha decidit abandonar aquesta abans que finalitzara. El mateix dia de la votació ja van exposar les raons darrere de la decisió de contravindre les instruccions de la formació a les xarxes socials. 

L’executiva d’UPN ja havia expressat la seua postura abans de la reunió, en un comunicat on es destacava la "greu indisciplina” que hauria generat un “greu perjudici per a la imatge i respectabilitat” del partit.

El comité de disciplina de la formació conservadora ja ha obert expedients als dos diputats, segons informa Diario de Navarra, i García Adanero ha confirmat que esperarà el dictamen d’aquest òrgan abans de decidir si lliura l’acta o no. 

També et pot interessar

stats