El govern espanyol s’assegura l’aprovació de la reforma laboral amb el suport del PDeCAT i UPN

El sí dels quatre diputats catalans i dels dos d'UPN eleva a 176 els suports a la convalidació de la reforma

El portaveu del PDeCAT en el Congrés, Ferrán Bel, en roda de premsa
El portaveu del PDeCAT en el Congrés, Ferran Bel, en roda de premsa / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de febrer 2022 - 19:44 Actualitzat: 02 de febrer 2022 - 20:53

El govern espanyol ha aconseguit in extremis el suport necessari per a garantir l’aprovació de la reforma laboral, que se sotmet a votació aquest dijous al Congrés. Aquest dimecres el PDeCAT i UPN han anunciat que votaran que sí a la norma i pugen fins a 176 els suports a la convalidació de la reforma.  L'executiu de Sánchez aprovarà el text sense el vot a favor d'alguns dels seus principals suports en la investidura com Esquerra Republicana, el PNB o Bildu.

El portaveu del PDeCAT en el Congrés, Ferran Bel, ha informat en roda de premsa que els quatre diputats del seu partit votaran a favor de la convalidació en la cambra baixa de la reforma laboral.

En la seua compareixença, Bel ha destacat que el PDeCAT portava en el seu propi programa electoral l'aprovació d'una reforma consensuada en el diàleg social, per la qual cosa ha justificat el suport de la seua formació a la reforma. A més, ha fet una valoració "positiva" del contingut, tant la recuperació de la "ultraactivitat" com la prevalença del conveni de sector respecte al d'empresa, però també de les coses que aquesta reforma, ha dit, no modifica, com la indemnització per acomiadament, o el règim de salaris de tramitació, "línies roges" per a la formació.

Pel que fa a UPN, el president de la formació, Javier Esparza, ha assegurat en roda de premsa que el partit ha decidit donar suport al decret "per responsabilitat i per sentit d'estat" i perquè no creuen que la votació siga un plebiscit sobre el president Pedro Sánchez. 

"El més còmode era votar ‘no’. Però el que era imprescindible per a portar prosperitat és votar 'sí'", ha dit Esparza, que ha apuntat que "si aquesta reforma no s'aprova, perd Espanya".

Aconsegueix la majoria absoluta 

El sí dels quatre diputats del PDeCAT i dels dos d'UPN eleven a 176 els suports a la convalidació de la reforma, majoria absoluta en un Congrés amb 349 diputats. Són un menys, per no haver substituït l'escó d'Alberto Rodríguez, inhabilitat després de ser condemnat pel Tribunal Suprem.

D'aquesta manera, el govern espanyol té al seu abast la majoria suficient per a aconseguir la convalidació del decret llei sense necessitat de modificar-lo, tal com li exigeixen socis com a ERC i EH-Bildu, que volen portar més lluny la reforma, o el PNB, en menor mesura.

També et pot interessar

stats