Sánchez no descarta encara cap vot per a convalidar la reforma laboral

El president defensa que l'acord transcendeix de sigles i ideologies perquè ha sigut consensuat pel govern i tots els agents socials

Sánchez durant els actes commemoratius del Dia d'Espanya en l'Exposició Universal de Dubai
Sánchez durant els actes commemoratius del Dia d'Espanya en l'Exposició Universal de Dubai / Ali Haider (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha assegurat des del Dubai, on ha visitat l'Exposició Universal, que "l'estabilitat política està garantida" per a esgotar la legislatura, independentment de quins partits secunden la reforma laboral.

A la pregunta expressa sobre si ja dona per impossible el suport d'ERC, EH Bildu i PNB en la votació d'aquest dijous, Sánchez ha dit que no descarta "cap vot" per a la convalidació. Al contrari, aspira a "tots els vots possibles" i en això està treballant en el govern.

Defensa que l'acord de la reforma laboral "transcendeix de sigles i ideologies" perquè ha sigut consensuat pel govern i tots els agents socials. Així, ha mostrat el desig que la reforma tinga en el Congrés "el major consens" possible i, ha tornat a demanar el suport de tots els grups i especialment al Partit Popular.

"L'estabilitat política està garantida", ha recalcat Sánchez, responent a si el suport de Ciutadans a la reforma laboral podria tindre un impacte en el bloc de partits que ha vingut fent costat al govern de coalició des de l'inici de legislatura.

"El govern té com a propòsit culminar la seua legislatura el 2023" i fins llavors, ha assenyalat, "el que hem de fer és garantir importants reformes", entre aquestes, la reforma laboral.

Esgotar la legislatura fins al segon semestre de 2023

A l'espera del que ocórrega, el president recalca que s'esgotarà la legislatura i les eleccions generals seran una vegada que culmine la presidència espanyola de la Unió Europea. Aquesta presidència és en el segon semestre de 2023, per la qual cosa Sánchez podria fer coincidir els comicis amb el final d'aquesta o que se celebren una vegada acabada intentant esgotar els terminis legals.

També et pot interessar

stats