Puig defensa que la mascareta és el més “eficaç” per a contindre la pandèmia i apel·la a la prudència per a reduir-ne l’ús

El cap del Consell creu que, a pesar de la contenció dels contagis, la mascareta recorda als carrers que continuem en crisi sanitària

Una dona descansa mirant la platja de la Malva-rosa de València, en una imatge d'arxiu
Una dona descansa mirant la platja de la Malva-rosa de València, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La mascareta és, ara per ara, “l'efecte més emblemàtic, més simbòlic i eficaç per a contindre la pandèmia". Per això, qualsevol pas per a retirar-la ha de ser "molt sospesat" i "prudent". En aquests termes es pronunciava el president de la Generalitat, Ximo Puig, preguntat sobre la convalidació al Congrés del decret que estableix l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes en exteriors.

“Encara estem en pandèmia, és evident l'estabilització i és un senyal molt positiu, però, de moment, la mascareta és l'efecte més emblemàtic, més simbòlic i eficaç per a contindre-la”, argumentava el cap del Consell després de l’acte de presentació de la programació que acollirà València abans del lliurament dels Goya.

Per a Puig, “qualsevol retirada [de la mascareta] ha de ser molt sospesada i cal buscar una retirada prudent”. En aquesta línia, ha considerat que "encara és important que, al carrer, quan hi ha tantes persones que es contagien, se sàpia que estem en pandèmia".

També et pot interessar

stats