La lluita d’Ariel, un xic trans: “Em diuen que no seré mai una dona ni un home de veritat”

Segons l’Observatori Valencià contra l'LGTB-fòbia, enguany s’han presentat 110 denúncies

Ariel Sanz, un jove trans no binari, conta la discriminació que sofreix / À Punt NTC

Ariel Sanz, un xic trans no binari, denuncia en declaracions a À Punt que pateix discriminació i LGTBI-fòbia des que va descobrir que li agraden les xiques. “No podia tindre una amiga, li deien que no podia juntar-se amb mi per ser lesbiana, i al final em quedava a soles” ha explicat.

A més, ha assegurat que l’assetjament es multiplica per les xarxes socials. Explica que comentaris d’odi com “no seràs mai una dona” o “no seràs mai un home de veritat” es donaven a la vegada en els seus perfils socials. “Les persones amb ploma pateixen assetjament des de menudes. Els xiquets, acusats d’efeminats, i les xiquetes, per ser massa masculines”, ha assegurat la jove.

Segons relata Ariel, el més greu és la por que té de patir un atac qualsevol dia i en qualsevol moment. “Que t’agafen entre quatre o cinc, amb ganes de divertir-se dient ‘Tú, maricó’ per fer mal”, ha explicat. El xic només ho ha contat a sa mare, que segons diu, està aprenent a llevar-se els prejudicis i a acceptar la seua situació.

El cas d’Ariel no és l’únic. Orienta, l'oficina integral LGTBI de la Comunitat Valenciana, ha atés més de 2.300 persones durant el primer trimestre de 2022. El nombre de consultes augmenta any rere any. Tot això, des de l'Observatori Valencià contra la LGTB-fòbia adverteixen que encara hi ha molta por de comunicar les agressions. Enguany, s'han comptabilitzat 110 denúncies, una xifra, que segons Orienta es troba molt lluny de la real.

També et pot interessar

stats