Llibertat provisional amb mesures cautelars per als tres Bocanegra condemnats pel tiroteig mortal a Torrent

Ha transcorregut el termini de dos anys de presó provisional, sense pròrroga, i no ser la sentència ferma

Juí als tres membres del clan Bocanegra
Juí als tres membres del clan Bocanegra / Rober Solsona / Europa Press

La secció quarta de l'Audiència Provincial de València ha decretat la llibertat provisional amb mesures cautelars de les tres membres del clan dels Bocanegra, condemnats per matar a tirs dos homes al cementeri de Torrent i de ferir-ne un tercer, el dia de Tots Sants de 2021. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la llibertat provisional s'ha decretat per haver transcorregut el termini de dos anys de presó provisional, sense pròrroga, i no ser la sentència ferma.

Com a mesures cautelars (per a garantir que no se sostraguen a l'acció de la Justícia), el tribunal ha imposat als penats l'obligació de comparéixer diàriament en un òrgan judicial del seu lloc de residència. També els prohibeix eixir del territori nacional i les ha retirat el passaport. A més, se'ls farà un seguiment i control mitjançant un dispositiu telemàtic.

Els fets investigats es remunten al dia de Tots Sants de 2021, quan va haver-hi un tiroteig en el cementeri de Torrent amb dues persones mortes, una d'elles del clan dels Marco, i una altra ferida. Com a conseqüència, van ser detingudes tres persones: una parella i el seu fill, del clan dels Bocanegra. Els arrestos van tindre lloc quatre mesos després dels fets, perquè havien fugit.

La secció quarta de l'Audiència Provincial de València va imposar, el passat 21 de desembre, penes de 21 i 49 anys i mig de presó als tres acusats. La sentència va recollir el veredicte, emés per un jurat popular, després del judici per dos delictes d'assassinat consumats, un altre en grau de temptativa i un delicte de tinença il·lícita d'armes, i va fixar indemnitzacions per a les víctimes i els seus familiars, que van ascendir en el seu conjunt a un total de 568.180 euros.

La sentència no era ferma i podia ser recorreguda en apel·lació davant el sala penal del TSJCV.

També et pot interessar

stats