Penes de 21 i 49 anys de presó als Bocanegra pels crims de Torrent

La sentència estableix indemnitzacions per a les víctimes i els seus familiars de més de mig milió d'euros

Els tres acusats, dels Bocanegra, assentats al banc dels acusats de la sala de la Ciutat de la Justícia de València aquest dilluns
Els tres acusats, dels Bocanegra, assentats al banc dels acusats de la sala de la Ciutat de la Justícia de València aquest dilluns / À Punt NTC

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de València ha imposat penes de 21 i 49 anys i mig de presó als tres acusats de la familia Bocanegra -un matrimoni i el seu fill- de la mort a tirs de dos homes i les lesions causades a un tercer en el cementeri de la ciutat de Torrent l'1 de novembre de 2021.

La sentència recull el veredicte emés per un jurat popular després del judici celebrat la setmana passada per dos delictes d'assassinat consumats, un altre en grau de temptativa i un delicte de tinença il·lícita d'armes i fixa indemnitzacions per a les víctimes i els seus familiars que ascendeixen en el seu conjunt a un total de 568.180 euros.

El Tribunal imposa a l'autor material dels trets i a la seua mare, que li va facilitar moments abans l'arma homicida, sengles penes de 49 anys i 6 mesos de presó, com a autors dels quatre delictes abans citats.

En canvi, condemna al tercer implicat -pare i marit dels anteriors acusats, respectivament- a 21 anys de presó, com a còmplice dels tres delictes d'assassinat i autor del delicte de tinença il·lícita d'armes.

Els fets van ocórrer sobre les 10 hores del Dia de Tots els Sants de 2021, quan el matrimoni i el seu fill es van trobar amb una altra família que tenia parents llunyans amb els quals ells havien tingut conflictes en el passat.

Els acusats van començar a xisclar-los i a proferir expressions amenaçadores perquè marxaren del lloc i fins i tot els van arribar a colpejar amb cadires i pals.

En un moment donat, tal com relata la sentència, la dona ara condemnada va traure una arma de foc que portava oculta en un davantal i li la va entregar al seu marit perquè disparara contra l'altra família.

L'home no va arribar a efectuar cap tir perquè l'arma se li va caure a terra, però la seua esposa la va recollir i li la va donar llavors al seu fill. Va ser aquest últim qui va disparar finalment a les víctimes, les quals es trobaven desarmades i sense cap possibilitat de protegir-se.

Una de les bales va causar la mort d'un membre de la família tirotejada i una altra va provocar lesions en una cama a un fill de l'anterior. A més, un tercer projectil va aconseguir a un home alié a l'altercat, que estava en les proximitats visitant la tomba de la seua esposa, i va provocar la seua defunció.

La sentència no és ferma i pot ser recorreguda en apel·lació davant el Sala penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats