La línia C-6 de Rodalies recupera freqüències a partir d'aquest dilluns

Renfe torna a posar en funcionament 22 serveis de Rodalies, 11 per sentit, però manté el servei d’autobús València-Castelló per als AVE

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Renfe

Renfe pren els primers passos perquè la línia C-6 de Rodalies torne progressivament a la normalitat després de l'incendi que va afectar l'estació de Massalfassar (l'Horta) el 21 de desembre. Aquest dilluns comencen a recuperar-se les freqüències de serveis ferroviaris, que es complementen amb serveis d'autobús.

D'aquesta manera, a partir d'aquest dilluns es recuperen 22 serveis de Rodalies –11 per sentit– en la línia C-6 València-Castelló. Amb la nova programació s'estableix una oferta total de 58 trens entre totes dues ciutats, 29 per sentit. A més, es restableix la circulació de 6 serveis de Rodalies, 3 per sentit, en la línia C-5 Caudiel-Sagunt-València.

Així li ho va traslladar Adif el passat divendres al grup de treball tècnic de la iniciativa Sentinella Rodalies València, que ha fet la primera de les reunions. Aquest grup es correspon a l'anunci de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en la visita a València del 12 de gener i, setmana a setmana, farà un seguiment del funcionament del servei de Rodalies de València i de la implementació de les mesures del Pla d'Acció Immediata per a la millora d'aquest servei. Sentinella Rodalies València està liderat pel Ministeri i té la participació de la Generalitat, Renfe i Adif.

D'altra banda, mentre duren les tasques per a la reparació definitiva de les instal·lacions danyades, es manté el servei d'autobús entre València i Castelló per als AVE, amb eixida de Madrid a les 9:40 hores i de Castelló a les 13:45 hores. L'Alvia Castelló-Gijón i l'AVE Madrid-Castelló –un per sentit– tornen a iniciar i finalitzar el recorregut.

De moment, l'estació de Massalfassar no pot prestar servei comercial fins que no acaben totes les operacions necessàries per a la reposició definitiva de les instal·lacions devastades.

Puntualitat i menys supressions

En la primera reunió de Sentinella Rodalies València es van revisar amb detall les dades de seguiment del servei durant les setmanes del 10 i del 17 de gener, amb dades quantitatives i qualitatives. Segons el Ministeri, les dades proporcionades al grup de treball reflecteixen que "s'ha aconseguit eliminar pràcticament totes les supressions de serveis i que s'ha experimentat una millora en els índexs de puntualitat de les diferents línies de Rodalies de València".

A més, Renfe va donar compte de les mesures que ha adoptat per a garantir la fiabilitat del servei i poder afrontar la situació generada en el col·lectiu de conducció per la sisena onada de covid, "disposant reguardes de conductors a disposició per a poder cobrir les possibles baixes en el menor temps possible, prioritzant la fiabilitat del servei sobre qualsevol altra consideració", va assegurar el Ministeri.

També et pot interessar

stats