Indignats amb Renfe reclama al govern espanyol “ser valent i posar diners damunt la taula” per a reforçar el servei de Rodalies

La plataforma manifesta que cal un calendari amb compromisos "reals"

Un grup de persones baixa d'un tren de rodalies a l'Estació del Nord de València
Un grup de persones baixa d'un tren de rodalies a l'Estació del Nord de València / À Punt NTC

El nou pla de xoc del govern espanyol per a reflotar el servei de Rodalies a la Comunitat Valenciana no contempla cap gran inversió a curt termini, tot i que sí que contempla algunes mesures per a pal·liar la situació: rebaixa de l'abonament i compromisos de restablir els serveis prepandèmia a l'estiu. Així ho va explicar la ministra de Transport, Raquel Sánchez, després de reunir-se amb Ximo Puig.

Enfront d'aquestes declaracions, la portaveu de la plataforma Indignats amb Renfe, Joana Oliver, ha assegurat que “per a solucionar problemes d’urgència és necessari ser valent i posar diners damunt la taula” i ha demanat als polítics “un calendari amb compromisos reals, no paraules”.

Per la seua part, Papi Robles, síndica de Compromís, ha criticat que en el pla de xoc presentat pel govern espanyol no s’haja concretat cap inversió per a recuperar la confiança en el servei. Robles ha denunciat que ni tan sols s’ha parlat de l’execució del pressupost per a 2022. “És molt greu solucionar aquesta qüestió amb informació de les cancel·lacions, és inacceptable” ha afirmat en referència a la nova mesura del ministeri de contractar 65 persones que actuen com a informadores en les estacions. En canvi, no s'ha quantificat encara el nombre de maquinistes nous que arribaran a reforçar el servei.

També ha reclamat més inversions el conseller de Mobilitat, Arcadi España, qui ha recordat que “el principal problema actual del servei de Rodalies és que ha d’estabilitzar-se amb recursos humans, més que d’inversions”.

Per contra, el president del PPCV, Carlos Mazón, ha acusat la ministra d'“insultar” la ciutadania amb la contractació de 65 informadors. “No sé molt bé de què ens informaran, una vegada el tren ens ha deixat a l’estació, tal vegada ens donaran una til·la o un programa de festes” ha ironitzat.

El Pla preveu recuperar fins a juny el nombre de rodalies anterior a la pandèmia i rebaixar el preu dels abonaments un 35%.

També et pot interessar

stats