Detenen a València deu persones pel robatori de més de 28.800 quilos de coure

Formaven part d'una xarxa organitzada i especialitzada en aquest tipus de robatoris, com el que va afectar fa poc l'estació de trens de Massalfassar

Cables de coure robats / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a València els deu suposats integrants d'una organització especialitzada en la sostracció de coure i que operava també a Castelló, així com en altres províncies espanyoles com Badajoz, Càceres, Ciudad Real, Conca, Salamanca, Segòvia, Toledo, Valladolid i Zamora.

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, se'ls imputen delictes de robatori amb força en les coses, pertinença a organització criminal i robatori amb violència i intimidació.

Els autors, que tenen entre 18 i 40 anys, van arribar a endur-se més de 28.800 quilos de cable, una quantitat que, juntament amb els danys causats en les instal·lacions, suposen uns danys de més de mig milió d'euros.

Utiel i Caudete de las Fuentes, municipis afectats pels robatoris

L'operació Zaun es va iniciar al principi del mes de juny del 2021, després que la Guàrdia Civil va tindre coneixement del robatori de diversos metres de cable de coure en una subestació elèctrica a Utiel. A més, els assaltants van agredir el vigilant de seguretat que custodiava la instal·lació.

També es va produir un altre saqueig de les mateixes característiques en una planta fotovoltaica a Caudete de las Fuentes a la mateixa comarca, la Plana d'Utiel-Requena.

Els membres de la xarxa es traslladaven a diverses instal·lacions amb la finalitat d'estudiar un lloc específic per a ocultar el material robat i, posteriorment, cremar el cable per a desfer-se del revestiment de plàstic. Una vegada fet aquest treball, el venien de manera il·lícita.

Les diligències s'han entregat en el jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Requena.

També et pot interessar

stats