12 detinguts d'una xarxa criminal pel robatori de 100 tones de coure

Estan acusats de 82 robatoris a Castelló i 9 províncies més de tot l’Estat.

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització relacionada amb el robatori de més de cent tones de cable de coure
La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització relacionada amb el robatori de més de cent tones de cable de coure / Efe

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal molt activa relacionada amb el robatori de més de cent tones de cable de coure en instal·lacions agrícoles, plantes solars i vies ferroviàries. A aquesta xarxa se li imputen 82 robatoris a Castelló i nou províncies més d’Andalusia i Castella-la Manxa. S’ha detingut dotze persones, de les quals set han ingressat a la presó, i s'han emés ordes de detenció de nou persones més.

La xarxa captava imatges via satèl·lit de les instal·lacions susceptibles de tindre grans quantitats de coure, en seleccionaven una i viatjaven de nit en vehicles que canviaven cada mes aproximadament per a eludir controls.

El cable de coure es portava a una ferralleria clandestina situada a la província de Sevilla i després el ferroveller el transportava a una finca on s'ocultava fins a tindre'n sis o huit tones i el portaven en camions a una empresa majorista. 

Els robatoris, que han causat grans pèrdues econòmiques en plantes fotovoltaiques d'empreses elèctriques, van deixar a vegades sense subministrament elèctric algunes localitats i grans zones. També han resultat perjudicades les comunitats de regants del Guadalquivir, que van patir un robatori l'any passat amb pèrdues de més de 28 milions d'euros.

També et pot interessar

stats