L’inici del curs escolar manté a ratlla els contagis

La comunitat educativa es pregunta quan començaran a alçar-se les restriccions als col·legis i instituts tenint en compte que la tornada a les aules no fa repuntar els positius

Cóm queda el curs escolar
Nombrosos escolars es dirigeixen a l'escola amb la mascareta posada per a evitar contagis

Aquest dilluns fa un mes que va començar el curs a les escoles valencianes i això no ha repercutit en una onada de nous contagis als col·legis. En canvi, la contenció del virus i la millora de la situació epidemiològica tampoc ha fet que s'alcen les restriccions. 

Des que els menors van tornar a les aules, la proporció de contagis per cada 100.000 habitants, el que es coneix com a incidència acumulada, del conjunt de la població, ha anat caient progressivament i se situa en 37 casos per 100.000 habitants. Aquesta incidència, en el cas dels menors, és més elevada que la incidència mitjana. 

La incidència acumulada entre els menors és de 65,9 positius per cada 100.000 habitants, però en aquesta franja d’edat la proporció de contagis també s’ha reduït al mateix ritme que la mitjana, a pesar que els menors de 12 anys no estan vacunats. 

Una altra dada que evidencia l’evolució de la pandèmia en les escoles és la de la quantitat d’aules confinades. Segons les dades que ha facilitat aquest dilluns la Conselleria d’Educació, hi ha 43 classes en 31 centres educatius del nostre territori. Són els grups en què hi ha hagut un positiu i que ha obligat a enviar a casa el grup sencer durant deu dies, de manera preventiva.

Aquests grups confinats són una minoria. De fet, i d’acord amb les dades facilitades per Educació, el 99,9% de les aules mantenen l’activitat normal perquè no tenen cap cas de Covid. 

Tenint en compte aquesta evolució dels contagis als centres educatius, la comunitat educativa es pregunta quan arribarà la nova normalitat a les escoles, el que passaria per modificar mesures com ara l’ús de la mascareta i els grups bambolla, dues de les iniciatives que es van implantar per a evitar contagis en escoles i instituts. 

L'alumnat continua amb unes mesures semblants a les que es van implantar el curs passat, tot i que s'ha recuperat l'assistència presencial al 100%. Per això, des del col·lectiu d'infermeria escolar demanen revisar aquestes normes. 

D’altra banda, es manté el dubte de vacunar o no els menors de 12 anys, l'única franja de població que, ara per ara, encara no ha participat en la immunització massiva. Des de les societats de medicina pediàtrica apunten que no caldria vacunar-los contra la Covid. 

En aquesta línia, la viròloga del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Margarita del Val, veu més urgent vacunar la població adulta que la infantil per a acabar amb la pandèmia. 

També et pot interessar