L'elevada incidència de Covid-19 al Regne Unit complica mantindre obertes les escoles

Les autoritats sanitàries recomanen vacunar l'alumnat de 12 a 15 anys per a reduir la transmissió als centres: més de 200.000 alumnes s'han contagiat des de l'inici de curs

Alumnat en el primer dia de classe al Col·legi Heath Mount, a la localitat anglesa de Watton-at-Stone
Alumnat en el primer dia de classe al col·legi Heath Mount, a la localitat anglesa de Watton-at-Stone / Reuters

La Covid-19 no dona treva al Regne Unit i amenaça la normalitat del nou curs a les escoles. La corba de contagis està disparada des de juliol, coincidint amb la retirada de les restriccions sanitàries, i no sembla doblegar-se a pesar de la vacunació. La xifra de positius diaris se situa en vora 33.000 de mitjana i la incidència acumulada supera els 700 casos per cada 100.000 habitants, quasi el triple del que a Espanya es considera risc extrem. 

El que més preocupa són els contagis entre la població més jove, no per la gravetat del quadre clínic que pateixen sinó per si la propagació descontrolada del virus obliga a tornar a tancar els col·legis, després d'un any sencer sense classes presencials. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha promés tot i això mantindre aquest curs els centres oberts. 

Segons dades del departament d'Educació, en el primer mes del curs s'han infectat de coronavirus més de 200.000 estudiants. Només 100.000 dels quals, a Anglaterra. La xifra, que correspon al 30 de setembre, ha posat en alerta les autoritats sanitàries perquè s'ha duplicat en a penes quinze dies. 

Per a reduir la transmissió a les escoles, els assessors mèdics del govern britànic recomanen ara vacunar tots els menors de 12 a 15 anys contra la Covid-19 amb Pfizer/BioNTech. L'opció s'havia descartat inicialment en considerar que la malaltia suposava un risc molt baix per a les criatures sanes i que la immunització només oferia un benefici marginal, però la propagació dels casos els ha obligat a rectificar per "motius de salut pública". 

Aquest dimarts els nous casos notificats al Regne Unit han superat els 33.000, amb 166 defuncions. És el quart país amb més persones infectades per coronavirus de tot el món. La campanya de vacunació està estancada especialment des de l'estiu: vora el 73% de la població té la primera dosi, però el percentatge de persones amb la pauta completa no arriba al 67%. Lluny encara de la quantitat de població que recomanen les veus expertes per a arribar a la immunitat de grup, sobretot ara que la variant delta s'ha convertit en dominant. 

També et pot interessar

stats