El 99,6% dels usuaris de residències presenta anticossos contra la covid després de la vacunació

El Programa Valencià d'Investigació Vacunal ha publicat un estudi fet en 59 residències de la Comunitat Valenciana

L'avanç de la vacunació en les residències de persones majors es fa notar en els contagis, que han baixat en aquests centres
Procés de vacunació en les residències de persones majors / À Punt NTC

El 99,6% dels usuaris de residències de majors presenta anticossos contra la Covid-19 després de la vacunació completa amb Pfizer-BioNTech, segons un estudi publicat en la revista Clinical Microbiology and Infection amb dades dels projectes d'investigació que desenvolupa el Programa Valencià d'Investigació Vacunal (Provavac), coordinat per David Navarro.

L'estudi, realitzat a un total de 881 persones majors residents en 59 residències de la Comunitat Valenciana, de les quals 271 eren homes i 610 dones, conclou que les vacunes contra la Covid-19 són "altament immunogèniques" en aquest grup de població.

La investigació es va dur a terme amb l'objectiu d'examinar les respostes immunitàries mesurades per anticossos i limfòcits T contra el virus SARS-CoV-2-S, causant de la covid-19, en persones majors de 65 anys que viuen en residències, transcorreguts entre 17 i 125 dies després d'haver rebut les dues dosis de la vacuna.

Les anàlisis es van realitzar en el Servei de Microbiologia de l'Hospital Clínic Universitari de València, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Provavac és un programa adscrit a la presidència de la Generalitat l'objectiu bàsic de la qual és aprofundir en el coneixement científic de l'efectivitat, la immunitat i els possibles efectes adversos associats a les vacunes contra la covid.

També et pot interessar

stats