La pressió hospitalària cau a la meitat en l’últim mes a la Comunitat Valenciana

Actualment hi ha 156 persones ingressades, 38 d’elles a les UCI. Sanitat ha informat de 136 nous contagis i 5 defuncions

Atenció en una UCI en una imatge d'arxiu
Atenció en una UCI, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L’ocupació de llits d’hospital per pacients de Covid-19 ha baixat un 51,4% en els últims 30 dies, ja que el 6 de setembre era de 321 i aquest dimecres és de 156. La pressió a les unitats de cures intensives ha caigut encara un poc més des de llavors, un 53,09%, ja que fa un mes hi havia 81 pacients de Covid-19 ingressats i ara n’hi ha 38. No es registrava una xifra tan baixa d’ocupació a les UCI des de principis de juliol.

També els nous contagis continuen baixant. Hui se n’han registrat tres menys que ahir, 136 concretament, i la mitjana mòbil setmanal se situa en 139,57. Fins ara s’han detectat 510.813 contagis de coronavirus a la Comunitat Valenciana, dels quals n’hi ha 2.056 que estan actius actualment.

Quant a les morts, l’indicador epidemiològic més dramàtic, després de la davallada de la setmana passada, Sanitat està tornant a facilitar dades més altes. Així, hui s’han comunicat 5 noves defuncions, que fan pujar la mitjana mòbil a set dies fins a 2,57. Des que va començar la pandèmia han mort 7.804 valencianes i valencians a causa de la Covid-19.

A més, aquest dimecres la Conselleria de Sanitat Universal ha informat de 2 nous brots de grans dimensions. Un s’ha originat a Biar en l’àmbit educatiu i afecta 17 persones, mentre que l’altre s’ha detectat a València i té origen social i 10 casos associats. 

També et pot interessar

stats