Així seran els nous festivals de música

Els festivals que exigisquen el certificat covid o antígens tindran llibertat de moviment en les instal·lacions, per al consum d'aliments i begudes i per al ball

La celebració dels festivals de música, en dubte si no canvien les restriccions sanitàries
La celebració dels festivals de música, en dubte si no canvien les restriccions sanitàries

Els festivals de música que exigisquen el certificat covid o prova ràpida de detecció d'Antígens per a l'accés tindran llibertat de moviment per als assistents en les instal·lacions, per al consum d'aliments i begudes i per al ball, encara que s'haurà de mantindre la distància de seguretat interpersonal i la màscara excepte en el moment del consum.

És una de les mesures que estableix el nou protocol de la Conselleria de Sanitat Universal després que la millora de la situació sanitària ha permés alçar la majoria de les restriccions. La mascareta obligatòria i l'espai necessari per a garantir la distància de seguretat interpersonal són altres de les mesures que regula aquesta nova normativa per a festivals que ha elaborat la Generalitat.

Als recintes es permetrà un aforament del 100%, sempre que hi haja a l’interior espai suficient perquè hi puga haver distància de seguretat entre els assistents. Per a accedir al recinte on se celebre el festival, els assistents hauran d’identificar-se, a més hauran de mostrar el certificat Covid que demostre estar vacunat. Si no han rebut les dosis de la vacuna, hauran de demostrar el resultat negatiu d’una prova d’antígens. 

Ja dins del recinte, els participants tindran llibertat de moviment a les instal·lacions per a consumir aliments, begudes o per a ballar. Quant a la mascareta, “s’usarà durant tot l’esdeveniment, incloses les entrades i eixides, excepte en el moment del consum de begudes i aliments”.

Els organitzadors hauran d’habilitar circuits d’entrada i eixida del recinte del festival per a evitar que s'hi formen aglomeracions. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha justificat aquest protocol per tal d’assegurar “les condicions de seguretat” amb la finalitat “de reduir i controlar els riscos derivats d’aquests espectacles i previndre un impacte negatiu en la salut de la població”. Aquestes mesures estaran vigents fins que millore encara més la situació sanitària.

També et pot interessar

stats