L'examen del vehicle del principal sospitós de matar Marta Calvo conclou sense dades rellevants

La Guàrdia Civil havia demanat ajornar la declaració de Jorge Ignacio Palma fins a revisar el turisme.

La Guàrdia Civil trasllada a Jorge Ignacio Palma per a reconstruir el crim
La Guàrdia Civil trasllada a Jorge Ignacio Palma per a reconstruir el crim / À Punt NTC
09 de març 2021 - 12:09

Les restes biològiques trobades al vehicle del principal sospitós de l'assassinat de Marta Calvo, Jorge Ignacio Palma, han resultat irrellevants des del punt de vista de la investigació policial, segons fonts del cas citades per l'agència Efe. Gossos de la Guàrdia Civil especialitzats en la detecció de restes humanes van localitzar aquestes proves al novembre, en el Volkswagen amb què els investigadors pensen que Palma podria haver traslladat el cadàver de la jove per a desfer-se del cos.

A l'octubre de l'any passat la Guàrdia Civil va sol·licitar al jutjat d'instrucció número 20, que dirigeix la investigació, que ajornara la declaració de Palma per a disposar de més temps per a investigar el seu vehicle.

Els investigadors tampoc han trobat evidències criminals en el contingut d'un iPad de Palma que la mare del sospitós va ocultar després de la desaparició de Marta Calvo, i que posteriorment va entregar als investigadors.

Jorge Ignacio Palma es va entregar el 4 de desembre de 2019 a la caserna de la Guàrdia Civil de Carcaixent (Ribera Alta) i va confessar la responsabilitat en la desaparició de la jove, que feia prop d'un mes que estava en parador desconegut. Sosté que la seua mort es va produir per "accident" després d'haver mantingut sexe amb consum de cocaïna al domicili on residia a Manuel (Ribera Alta), i que després va desmembrar el cos i en va distribuir les parts per diversos contenidors.

Tanmateix, després de huit mesos de cerca i milers de tones de fem revisades, no s'ha trobat cap resta humana a l'abocador de Dos Aigües (Foia de Bunyol), que rep els contenidors de l'Olleria i Alzira, on Palma va confessar haver llançat les restes del cos de la jove.

A Palma, que té antecedents per narcotràfic, se l'investiga per la defunció de dues dones més i una temptativa d'homicidi durant pràctiques sexuals amb cocaïna. Al desembre prestaren declaració en la causa altres dones que també l'han denunciat per haver sigut intoxicades en situacions similars. Van declarar que el sospitós els va oferir una beguda amb algun tipus de substància que els va afectar físicament i mentalment abans de practicar sexe. La investigació revisa les analítiques de les denunciants per a tractar d'identificar la possible presència de tòxics addicionals a la cocaïna.

També et pot interessar

stats