El detingut per la desaparició de Marta Calvo confessa que l'esquarterà i tirà les restes a contenidors

La Guàrdia Civil ordena reobrir a la planta de reciclatge de Guadassuar, que s'havia tancat de manera preventiva.

Imatge de portada: l'advocat de Jorge Ignacio P. arriba a la caserna de la Guàrdia Civil de Carcaixent

Jorge Ignacio P., el principal sospitós de la desaparició de Marta Calvo, ha confessat a la Guàrdia Civil que va esquarterar el cos de la jove valenciana i va llançar les restes a diversos contenidors de fem. Ho ha dit durant un interrogatori a la caserna de Carcaixent, on està detingut després d'haver-se entregat a les autoritats aquest dimecres de matinada. 

Cautela sobre les declaracions

Fonts de la investigació demanen cautela perquè la declaració encara ha de ser refrendada amb un advocat i destaquen que la prioritat ara és trobar el cos. L'advocat ha arribat cap a les 17:00 hores a les dependències de la Guàrdia Civil de Carcaixent. 

El relat de l'autor confés del crim ha dut la policia judicial a ordenar, cap al migdia, la suspensió de l'activitat de la planta de reciclatge de Guadassuar, però hores després s'ha ordenat la seua reapertura. 

Els responsables de la planta de residus de Guadassuar han rebut una notificació des de la delegació del govern espanyol aquest migdia perquè pararen l’activitat després que el detingut haguera dit que havia abocat el cos en contenidors.

Segons han explicat els responsables a À Punt Notícies,  a la planta s’han personat dos policies judicials per a comprovar com es treballa. Els treballadors els han ensenyat els diversos procediments de tractament de fem i els han oferit fins i tot imatges de videocàmera de les cintes per on passa el fem.

Les mateixes fonts han afegit que, de moment, la Policia Judicial no ha demanat les imatges. 

El fem que es tracta en aquesta planta de reciclatge és fem del dia anterior i mai no s’acumula. La fossa s’ha buidat per complet fins a tres vegades les últimes setmanes sense que s’haja trobat res. 

Desapareguda des del 7 de novembre

La jove, de 25 anys, va desaparéixer a la localitat de Manuel, a la Ribera Alta, el 7 de novembre, quan s'havia citat amb l'home per internet. Es creu que va arribar a entrar al domicili del detingut, que té 37 anys, antecedents penals per narcotràfic i va ser investigar per la mort d'una altra dona al barri valencià de Russafa. A la localitat de Manuel residia a soles i en regim de lloguer des de l'estiu.

En un roda de premsa aquest dimecres per a informar de la detenció, el delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, havia avançat que matenien la hipòtesi que Marta estava morta i que hi havia una "relació causal entre la desaparició, la possible mort violenta i aquest individu". 

Mort violenta

"La delegació del govern sempre ha mantingut que Marta no només ha desaparegut, sinó que ha mort de manera violenta", ha recordat Fulgencio. "La notícia és que Jorge Ignacio P. ha sigut detingut, s'ha entregat en una caserna de la Guàrdia Civil dels voltants de la zona, i que en les pròximes hores se sotmetrà a un interrogatori i passarà a disposició judicial", ha puntualitzat el delegat del govern. Fulgencio ha atribuït l'entrega a la pressió policial i social.

Fa ja 27 dies de la desaparició de Marta, a qui busca un ampli dispositiu de més de 150 persones.

Sense relació amb la desaparició de Carcaixent

El delegat del govern ha descartat que hi haja relació entre aquesta desaparició i la d'una altra jove a Carcaixent, què ha transcendit en les últimes hores, i sobre la qual ha avançat que la principal línia d'investigació apunta a una marxa voluntària.

També et pot interessar

stats