L'EMA considera que la vacunació de reforç contra la covid podria ser a l'inici de cada hivern

L'Agència europea remarca que el coronavirus continua sent una càrrega important per als diversos sistemes sanitaris

El primer valencià vacunat contra la Covid, Batista Martín, rep la primera dosi del preparat de Pfizer a Rafelbunyol
El primer valencià vacunat contra la covid, Batista Martín, rep la primera dosi del preparat de Pfizer a Rafelbunyol / Conselleria de Sanitat Universal (À Punt NTC)

L'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seues sigles en anglés) ha apuntat que les futures campanyes de vacunació contra la covid-19 podrien realitzar-se "una vegada a l'any i a l'inici de l'hivern". Així ho ha ressaltat aquest dimecres en roda de premsa el cap d'Estratègia d'Amenaces Sanitàries Biològiques i Vacunes de l'EMA, Marco Cavaleri. Ha avançat que l'organisme regulador europeu està analitzant amb experts i entitats internacionals, com l'Organització Mundial de la Salut, "els criteris i el procés per a l'actualització de les vacunes contra la covid-19".

Aquest mateix expert va expressar el gener del 2022 dubtes sobre la necessitat de donar dosi de reforç "contínuament" davant el temor de "sobresaturar el sistema immune amb repetides vacunacions". "Seria millor començar a pensar en dosi de reforç més espaiades en el temps que se sincronitzen amb l'hivern, com es fa amb la grip", va proposar.

Al marge de com seran els programes de vacunació en els pròxims anys, Cavaleri ha advertit que la Covid-19 "continua suposant una càrrega important per als sistemes sanitaris". "La baixa acceptació de les dosis de reforç entre els grups vulnerables preocupa la Salut Pública", ha esgrimit. Per això, ha instat a vacunar-se de nou "majors, embarassades i pacients immunodeprimits que no s'hagen revacunat contra la covid-19 amb una vacuna adaptada".

Avança l'avaluació de la vacuna d'Hipra

La vacuna contra la covid-19 de la companyia espanyola Hipra, Cavaleri ha avançat. "Esperem concloure-la molt prompte", ha precisat durant la seua intervenció.

Mentrestant, ha informat que l'EMA "està en contacte" amb els desenvolupadors d'una altra mena de vacunes contra la covid-19 que s'administren pel nas, la qual cosa podria incrementar-ne l'efectivitat, perquè és una de les portes d'entrada principals del virus a l'organisme. "Estem disposats a discutir les dades de les vacunes que ja s'han desplegat a l'Índia i la Xina", ha afegit.

També et pot interessar

stats