Hipra espera l'autorització de l'EMA d'ací a unes setmanes i comercialitzar la vacuna abans que acabe l'any

Espera rebre llum verda per a registrar-la i comercialitzar-la al novembre i distribuir les primeres dosis abans de gener

Seu de la farmacèutica Hipra a Girona
Seu de la farmacèutica Hipra a Girona / Europa Press
11 d'octubre 2022 - 13:50

Hipra presentarà abans que acabe el mes les últimes dades que l'Agència Europea de Medicaments (EMA) ha sol·licitat per a concloure l'avaluació de la vacuna contra la covid produïda pel laboratori espanyol. L'empresa esperar espera rebre llum verda per a registrar-la i comercialitzar-la al novembre i poder distribuir les primeres dosis als estats membres abans que acabe l'any.

"La data depén del que diga l'EMA; però esperem i confiem tindre l'autorització al novembre i que la vacuna puga ser part de la campanya de vacunació abans de Cap d'Any tant a Espanya com en la resta de la Unió Europea", ha indicat la vicepresidenta executiva de l'empresa Elia Torroella, en una trobada amb periodistes a Brussel·les.

La Comissió Europea va tancar l'agost passat un acord de compra conjunta amb Hipra per a assegurar el subministrament de 240 milions de dosis de la seua vacuna proteica a la Unió Europea. Un conveni pel qual ja han mostrat interés catorze estats membre, entre els quals hi ha Espanya, França o Àustria, i que preveu un preu per dosi "per davall dels deu euros", segons ha detallat el també vicepresident executiu de la companyia Carlos Montañés.

A diferència d'altres contractes que Brussel·les va negociar amb els primers laboratoris que van produir vacunes per a la UE, es tracta d'un acord que estableix "el dret i no l'obligació de compra", ja que els estats membres tenen una "gran flexibilitat" per a decidir les seues compres sense haver d'acumular estocs excessius.

A més dels països de la UE, el calendari de compres de la vacuna i els lliuraments es precisarà una vegada l'EMA done el vistiplau al producte. Hipra està en contacte amb altres regions, per exemple els Estats Units i Amèrica Llatina, per a poder exportar la vacuna.

Els executius de l'empresa expliquen aquest interés pel fet que ofereix "un espectre molt ampli de protecció" i les condicions de conservació són més favorables per a l'exportació, ja que es conserva els dos i els huit graus i no necessita congelació durant el transport i magatzematge.

L'EMA examina el sèrum d'Hipra com una vacuna de reforç per a administrar-la a partir dels setze anys, si bé la farmacèutica espera començar amb assajos pediàtrics una vegada tinga l'autorització de comercialització a la Unió Europea.

També et pot interessar

stats