La Comissió Europea comprarà vacunes contra la covid-19 a l'empresa espanyola Hipra

La farmacèutica confia que la seua vacuna podrà administrar-se a la tardor

Instal·lacions de la farmaceútica espanyola Hipra, que opera a Girona
Instal·lacions de la farmacèutica espanyola Hipra, que opera a Girona / Hipra

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimarts la firma d'un contracte per a l'adquisició la pròxima tardor de 250 milions de dosis de la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per l'empresa espanyola Hipra, el fàrmac de la qual està encara pendent d'aprovació per l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

Segons ha informat la CE en un comunicat, en l'adquisició participen catorze estats membres i països que poden sol·licitar fins a 250 milions de dosis.

"Donat el nou augment de casos a Europa, aquest acord posarà la vacuna d'Hipra a la disposició dels països participants, tan prompte com la vacuna haja rebut una avaluació positiva per part de l'Agència Europea de Medicaments", han assenyalat des de Brussel·les.

L'executiu comunitari valora que la vacuna proteica d’Hipra afig "una opció més" que complementa la cartera comunitària de vacunes, ha declarat la comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides.

El contracte d'adquisició amb Hipra, amb seu a Girona, se suma als firmats per Brussel·les amb les farmacèutiques AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax i Valneva.

"Davant de l'augment de les infeccions per covid-19 a Europa, hem de garantir la màxima preparació per als mesos de tardor i hivern", ha dit Kyriakides.

La vacuna d’Hipra contra la covid-19 està basada en dues proteïnes recombinants estructuralment similars, una corresponent a la variant alfa i una altra a la variant beta, que s'uneixen formant una estructura única, i que està acompanyada d'un adjuvant que incrementa la resposta immunològica. Un dels seus avantatges és que es pot adaptar a les variants, segons la farmacèutica.

També et pot interessar

stats