Hipra confia que la seua vacuna podrà administrar-se a la tardor

El primer preparat espanyol, que té menys reacció i una protecció més duradora, espera l’autorització de l’Agència Europea de Medicaments

Instal·lacions de la farmaceútica espanyola Hipra, que opera a Girona
Instal·lacions de la farmacèutica espanyola Hipra, que opera a Girona / Hipra
26 de juliol 2022 - 14:28

La farmacèutica espanyola Hipra confia que la vacuna contra la covid en la qual treballa puga administrar-se en la campanya de vacunació de la tardor. La biotecnològica espera a hores d’ara l’autorització de l’Agència Europea de Medicaments del seu preparat, un tràmit que no confia que es faça aquest juliol.

El fàrmac d’Hipra ha demostrat una bona resposta d'anticossos neutralitzadors, també enfront de les variants d’òmicron que han causat els contagis recents. Un altre dels avantatges d’aquesta vacuna espanyola és que "amplia el ventall de protecció", segons les últimes informacions de la biotecnològica, en estar basada en una plataforma diferent de l'ARNm que usen Pfizer i Moderna.

A més, aquesta protecció és més duradora i la vacuna suposa una millora de la logística, perquè es pot emmagatzemar en la nevera i provoca menys reaccions en els pacients.

Com assegura la farmacèutica, els efectes adversos que han reportat els voluntaris que han participat en els assajos són dolor lleu en el punt de la injecció, "mal de cap, un poc de cansament, malestar que remet al cap de dos o tres dies".

Des de la companyia asseguren que "és perfectament adequada per a la necessitat que tenim hui i tindrem a la tardor, però anem provant diferents prototips", ha assegurat aquest dimarts Elia Torroella, directora d'I+D i Registres de la companyia amb seu a Girona.

Torroella ha avançat que per a aqueixes dates també iniciaran els assajos per a mesurar l'eficàcia del seu sèrum com a reforç en menors de 16 anys.

"Res ens fa pensar que no forme part del calendari a la tardor", advertia Torroella en relació amb la que serà la primera vacuna espanyola. "Tant de bo poguera donar una data d'autorització, però estem cada dia més prop", ha garantit. 

També et pot interessar

stats