Coronavirus: es consolida la tendència a la baixa dels contagis, però augmenten les morts

Sanitat ha informat de 4.756 nous positius, la xifra més baixa de tot el mes de juliol

Imatge d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / À Punt NTC

L’última actualització de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana confirma la consolidació de la tendència descendent de la setena onada pel que fa als contagis, però això encara no es reflecteix en les defuncions, que continuen creixent. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 4.756 nous positius de coronavirus, la xifra més baixa de tot el mes de juliol, ja que no es baixava dels 5.000 contagis des de l’1 d’aquest mes. La mitjana mòbil setmanal se situa així en 5.089,5 contagis.

Les dades que proporciona el Ministeri de Sanitat corroboren aquesta consolidació, ja que la incidència acumulada a catorze dies en majors de 60 anys baixa més de 150 punts respecte a dimarts, concretament 162,86 punts, en passar de 974,27 a 811,41 contagis per cada 100.000 habitants. Per la seua part, la incidència a set dies ha baixat 77 punts en els últims tres dies, passant de 382 a 305 contagis per cada 100.000 habitants. 

Menys ingressos hospitalaris

La disminució dels nous contagis comença fer-se notar també en la pressió hospitalària, ja que hi ha 1.139 persones ingressades amb covid, 77 menys que dimarts, quan es va publicar l’anterior actualització d’indicadors epidemiològics. On no s’ha notat molt encara és a les unitats de cures intensives, que tenen 58 llits ocupats per pacients de covid, només 1 menys que dimarts. 

Aquesta disminució dels ingressos es reflecteix en el percentatge de llits ocupats que proporciona el Ministeri de Sanitat. Així s’ha passat d’un 10,21% a un 9,48% de llits en planta ocupats per pacients amb covid, i d’un 7,53% a un 7,08% pel que fa als llits en les unitats de cures intensives. 

Augmenten les defuncions

La dada més tràgica la deixen, com sempre les defuncions, que han pujat de 13 fins a 62 en només tres dies i que encara no acaben de doblegar la corba d’aquesta onada. Cal recordar que des que només hi ha dues actualitzacions de dades epidemiològiques a la setmana, els divendres la xifra de morts sempre és més gran que els dimarts, però en aquest cas el nombre de morts notificades hui creix també respecte a divendres, quan se'n van comunicar 35. Per tant, en set dies quasi s’han duplicat les defuncions. 

També et pot interessar

stats