L'ús del cànnabis terapèutic podria canviar la vida de moltes persones que viuen amb dolor

No es tracta de fumar cigarrets de cànnabis, sinó d’utilitzat certes molècules que tenen propietats analgèsiques 

L'ús del cànnabis terapèutic podria canviar la vida de moltes persones que viuen amb dolor / À Punt NTC

El Congrés ha activat el compte arrere per a permetre l'ús del cànnabis terapèutic a finals d'any i el govern, a través de l'Agència Espanyola de Medicaments, ha de trobar l'encaix legal per a aquests nous medicaments que es dispensaran sempre sota prescripció mèdica i preferentment en farmàcies hospitalàries.

Pacients com Inmaculada Zaragoza, de la Nucia (Marina Baixa), feia temps que esperaven que l'ús medicinal del cànnabis fora una realitat a Espanya, perquè aquestes noves medicines podrien canviar-li la vida.

Inmaculada pateix endometriosi, fibromiàlgia i altres patologies que l'obliguen a conviure amb un dolor crònic que les entre deu i dotze pastilles que pren cada dia no sempre aconsegueixen calmar. Dolor amb què conviu des dels dotze anys i que moltes vegades és tan insuportable que fa que no es puga alçar del llit, conta a À Punt NTC

Però no n'és l'única: milers de pacients que pateixen dolor crònic celebren que ara tenen “una altra alternativa legal per a poder pal·liar el seu dolor”, com explica Inmaculada.

Des de la Societat Espanyola del Dolor aplaudeixen la mesura, i recorden que no es tracta de consumir cànnabis. El seu vicepresident, Pedro Ibor, recalca que “no es tracta de fumar-se un cigarret de cànnabis”, sinó d'"utilitzar molècules que estan demostrant, en part, eficàcia en el control del dolor".

Malgrat això, adverteixen que “l’evidència científica dels cannabinoides medicinals, concretament el CBD, que és el més desenvolupat, és molt baixa en els tractaments analgèsics”.

També et pot interessar

stats