Més de 42.000 persones pateixen fibromiàlgia a la Comunitat Valenciana, el 94,3%, dones

En el Dia Internacional de la Fibromiàlgia, les persones afectades reclamen més formació per als metges

Les dones representen el 94,3% dels casos de fibromiàlgia a casa nostra / À Punt NTC

Aquest dijous és el Dia Internacional de la Fibromiàlgia, una malaltia d’origen desconegut que causa fatiga generalitzada, dolor muscular crònic i insomni, entre altres símptomes, i que pateixen més de 42.000 persones a la Comunitat Valenciana. 

Les persones afectades per aquesta patologia tracten de conscienciar sobre una malaltia que passa desapercebuda en la nostra societat i que es diagnostica després de llargs pelegrinatges de consulta en consulta. 

Segons dades de la Conselleria de Sanitat Universal, les dones representen el 94,3% dels casos de fibromiàlgia a casa nostra. 

“No saps com t’alçaràs cada matí, no saps si podràs alçar-te, no saps l’energia que tindràs, si durarà una hora o deu”, Pilar Seva, presidenta de l’associació Fibro Protesta Ja, explica l’impacte de la malaltia en el dia a dia en declaracions a À Punt NTC.

Davant la manca de fàrmacs per al tractament específic de la fibromiàlgia, l’atenció sanitària se centra en aquests casos a alleujar els símptomes i a mantenir la capacitat funcional en els àmbits personal i professional, deteriorats amb l’empitjorament de la qualitat de vida.

“Demanem formació per als metges”, reclama Harmonie Botella, escriptora malalta de fibromiàlgia, qui denuncia haver patit la manca de capacitats dels professionals de la salut.

La conselleria, per la seua banda, ha format 277 professionals sanitaris sobre aquesta patologia entre 2020 i 2021.

També et pot interessar

stats