L’arquebisbe de Granada: “Qui ha nascut home serà sempre home. Li posen les hormones que li posen"

El religiós assegura durant l’homilia de diumenge que la llei trans i la de l’eutanàsia són “en cert sentit, criminals”

Façana de la catedral de Granda, on l'arquebisbe fa realitzar les polèmiques declaracions des del púlpit aquest diumenge
Façana de la catedral de Granada, on l'arquebisbe va fer les polèmiques declaracions aquest diumenge

Les lleis trans i d’eutanàsia són "iniqües, en un cert sentit criminals". És la visió que ha manifestat l’arquebisbe de Granada, Javier Martínez, en l’homilia d’aquest diumenge a la catedral, on també va afirmar que “qui ha nascut home serà sempre home, qui ha nascut dona serà sempre dona”, encara que “li posen les hormones que li posen".

El prelat ha advertit, a més, que les dues lleis representen "una ofensa a la raó humana en molts sentits". "Que calga defendre que una persona pot ser castigada per la llei per haver dit que només hi ha home i dona significa que les evidències han caigut. Això no significa cap judici sobre cap persona, de cap mena, ni transsexual... de cap classe. Però la realitat és la realitat", ha afegit Martínez.

L'eutanàsia i l'anomenada llei trans són lleis, ambdues, iniqües, en un cert sentit criminals i davant les quals l'Església no pot callar Javier Martínez - Arquebisbe de Granada

Segons l’arquebisbe, només des del segle XIX, quan els éssers humans s'han cregut "creadors i amos de la Creació" han pensat que es podia canviar: "No es pot canviar. Qui ha nascut home serà sempre home; qui ha nascut dona serà sempre dona. Li posen les hormones que li posen, li facen les operacions que li facen", va sentenciar.

El prelat ha mantingut que tant la llei de l'eutanàsia com l'anomenada llei trans "són lleis, ambdues, iniqües, en un cert sentit criminals, i davant les quals l'Església no pot callar". "No sols perquè signifiquen una falta de respecte immens a un poble que acaba d'eixir d'una pandèmia i s'aproven aprofitant determinades circumstàncies, perquè aquest poble no puga reaccionar, ni manifestar-se, ni expressar el seu parer, independentment que siga una majoria o una minoria", ha afegit.

A més, el prelat ha indicat que no demana als legisladors, a qui qualifica de “pagans”, que tinguen criteris cristians a l'hora de legislar ni tan sols que respecten drets humans "que són evidents".

"Només vull dir-vos que accepteu que la nostra societat no es regeix per la raó. Es regeix per criteris d'interessos humans, d'interessos de grups, d'interessos de poder, o per relacions purament i simplement de poder. Però el mateix que passa amb la raó, passa amb la llibertat", ha assenyalat.

"Estem en el camí cap a una tercera dictadura, d'una manera o d'un altra, perquè s'imposen lleis que van contra el bé comú. La "llei trans, per exemple, converteix el sentiment en categoria jurídica", va afirmar Martínez en l’homilia.

També et pot interessar

stats