Col·lectius feministes exigeixen la derogació de la llei trans

Confluència del Moviment Feminista s'ha manifestat aquest dissabte a València i a Sant Vicent del Raspeig, entre altres ciutats espanyoles, per a demanar al govern central la paralització de la futura llei trans

Grups feministes es manifesten a Sant Vicent del Raspeig
Grups feministes es manifesten a Sant Vicent del Raspeig / @ConfluenciaMF

Confluència del Moviment Feminista, que reuneix vora 60 col·lectius, ha organitzat aquest dissabte protestes en 18 ciutats espanyoles per a exigir al govern el compliment "íntegre" de l'agenda feminista i la "paralització i derogació" de la llei trans.

L'organització denuncia que "els qui deien ser els nostres aliats i s'autodenominen el govern més feminista de la història" estan transformant les lleis contra "l'agenda feminista per la qual hem lluitat durant els últims 300 anys". Segons Sonia Gómez, membre de Confluència del Moviment Feminista, la llei trans "no va de drets trans", sinó d'"esborrat de dones i d'hormonació infantil".

Les manifestacions s'han dut a terme a la plaça de la Mare de Deu de la ciutat de València i a l'avinguda de la Llibertat de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí), aquest dissabte a les 12:00 h. Entre els lemes de les protestes s'han pogut llegir "Feminisme és abolicionista, pels drets de les dones", "La llei trans admet que els homes podrien parir", "La pornografia és l'escola dels violadors" o "Les dones som lliures".

Manifestació de Confluència del Moviment Feminista a València
Manifestació de Confluència del Moviment Feminista a València / @ConfluenciaMF
Pancarta a la concentració de Sant Vicent del Raspeig
Pancarta a la concentració de Sant Vicent del Raspeig / @ConfluenciaMF

Es preveu que el Consell de Ministres aprove la llei trans el dimarts 29 de juny, després d'haver arribat un acord pel que fa a l’autodeterminació de gènere. Amb la nova legislació es permetrà que a partir dels 14 anys es puga fer el canvi legal de sexe i nom en el registre civil sense aportar testimonis, proves o informes en un termini de tres mesos. 

FIGA, el col·lectiu feminista vinculat a Compromís contrari a la llei trans

Un grup de dones vinculades a Compromís ha creat FIGA (Feministes Inclusives GeneroAbolicionistes), una plataforma que naix arran de la “falta de diàleg i reflexió” que “se’ls ha negat” dins del partit.

L'exdiputada del Congrés dels Diputats i portaveu de la nova plataforma, Marta Sorlí, sosté que "si l'avantprojecte de llei per a blindar el gènere s'aprova, el Congrés esborrarà les dones i ens condemnarà, de nou, a l'ostracisme social i polític". Amb FIGA tenen “un espai on resguardar-nos dels atemptats que invisibilitzen la lluita de les dones i que constatem com un atac clar i directe al feminisme”, conclou Sorlí.

També et pot interessar

stats