L'alzirenc hospitalitzat a Mèxic respon bé a la reducció de la sedació, encara que no hi ha data de repatriació

La família ja ha fet front a vora 70.000 euros de despeses sanitàries en els últims deu dies. El cònsol honorari el visita hui i esperen tindre notícies del trasllat quan millore el seu estat

Quan s'aconselle el trasllat del jove ingressat encara a Mèxic, serà previsiblement ingressat en l'Hospital de la Ribera
Quan s'aconselle el trasllat del jove ingressat encara a Mèxic, serà previsiblement ingressat a l'Hospital de la Ribera / À Punt NTC

“No recorda res, no sap on està i no pot parlar”, però la resposta del seu cos a la reducció de la sedació consolida la bretxa d’esperança que se li ha obert a la família d’Adrián Fernández, el jove d’Alzira ingressat, en estat greu, en la unitat de cures intensives (UCI) d’un hospital de Mèxic després de quasi ofegar-se en la piscina de l’hotel on estava de lluna de mel. Mentrestant, les despeses sanitàries a les quals està fent front la família des que el dia 5 va quedar hospitalitzat pugen fins als 70.000 euros, a més dels 20.000 que va assumir l’assegurança sanitària que havia contractat la parella.

La cunyada del jove, Marta Parada, ha assenyalat que encara té “molt tocats els pulmons”, però és “molt bona notícia que s'haja despertat i que estiga responent prou bé”. Era el balanç que oferia la familiar de l’alzirenc després d’una nit, a Espanya, en què l’equip mèdic de l’hospital privat que l’atén l’haja extubat. La família valora positivament la seua evolució, tot i la cautela que encara requereix el seu estat i que en qualsevol moment, com este dimarts, pot alentir-se perquè la millora no és tanta com es preveia.

El cònsol honorari d’Espanya el visitarà al llarg de la jornada. Pot ser que durant la visita s’aborde el possible trasllat del jove una vegada millore el seu estat. "Imagine que es parlarà el tema. Fins ara no sabem res, possiblement hui s’aclarirà alguna cosa", apuntava.

Parada, germana de la dona d’Adrián, ha assegurat que durant dos dies li han estat baixant la sedació al pacient i ha respost bé i s'ha despertat, encara que els metges a càrrec de l’evolució no veuen encara convenient traslladar-lo a Espanya per les complicacions que podria comportar el fet d’enlairar-se. “Ens diuen que hem d’esperar”, afegia. “El tema pulmonar i respiratori el té prou malament, és el que té tocat”, puntualitzava Marta Parada des d’Alzira.

Així mateix, la cunyada del jove ha assenyalat que, ara per ara, la família desconeix si el govern “es farà càrrec” del trasllat d’Adrián fins a un hospital espanyol, que serà amb tota probabilitat el de la Ribera, a Alzira.

Tot i la resposta favorable de l’organisme d’Adrián davant de la reducció de la sedació, l’alzireny encara està amb “altes dosis d’oxigen perquè s’ofega però, de moment, està responent bé”.

D’altra banda, i pel que fa al fill de la parella, de set anys, que havia viatjat amb ells, està bé, segons ha reconegut la seua tia: “Està perfectament, amb la família i ha tornat al col·legi. Ha de seguir amb la seua vida normal perquè tampoc sap tota la situació”, aclaria.

L’atenció sanitària d’Adrián Fernández ja ascendeix a 90.000 euros, dels quals 20.000 els va assumir l’asseguradora, però una vegada assolides les cobertures màximes contractades per la parella, el patrimoni familiar i les donacions d’amics i veïnat d’Alzira estan ajudant a finançar l’atenció sanitària. En este sentit, la cunyada d’Adrián agraïa la implicació de la gent, que els ha ajudat “moltíssim” i la família “hagut de continuar posant diners perquè, a més de l'hospital, ha de viure i menjar allí”.

Cal recordar que el pare i el sogre d’Adrián es van desplaçar fins a Cancún pocs dies després d’ingressar el jove a l'UCI i encara estan allà amb la dona. Els tres s’allotgen en la mateixa habitació d'una pensió amb dos llits per a no tindre moltes despeses. "S'han canviat tres vegades d'hotel i ara mateix estan en una pensió, han buscat el menys costós possible, però per barat que siga, cada dia puja la factura", ha assenyalat Marta Parada.

Segons ha explicat, la família està plantejant-se demanar un préstec bancari, ja que està esgotant els seus estalvis i perquè, segons indica Marta Parada, "no sabem si ha d'estar una setmana o deu dies més" ingressat a Cancún.

Veurem com passa la setmana, però veiem la llum, el veiem cada vegada més prop que estiguen a casa amb nosaltres Marta Parada - Cunyada del jove hospitalitzat

Quan torne a Espanya previsiblement serà ingressat a l'UCI de l'Hospital de la Ribera, a Alzira, ha indicat, per a afegir que encara que ara estan tots "molt animats" perquè s'ha despertat, “qualsevol cosa es pot complicar i tòrcer, qualsevol infecció en el pulmó o si es constipa el pot afectar”. “S'acaba de despertar, encara estarà així uns dies i hem de continuar fent-nos càrrec dels pagaments", ha assenyalat Marta Parada, qui concloïa: “Veurem com passa la setmana, però com veiem la llum ho veiem cada vegada més prop que estiguen a casa amb nosaltres”, admetia.

Adrián Fernández està ingressat a l’UCI des que va patir un tall de digestió i un ofegament posterior a la piscina de l’hotel on s’allotjava amb la dona i el fill. Els socorristes van aconseguir reanimar-lo i després el van traslladar a l’hospital més pròxim, on va ingressar en estat crític, i després el van portar a un altre centre hospitalari amb millors serveis per a atendre pacients en coma induït.

També et pot interessar

stats