S’allunya la possibilitat de repatriar el jove d’Alzira ingressat greu a Mèxic

El cos no li ha respost com esperaven els metges després de reduir-li la sedació, per tant caldrà esperar més dies per a pensar en la possibilitat de tornar a casa en un avió medicalitzat

Un dels cartells penjats en un establiment d'Alzira que col·labora en la campanya de recaptació de fons per al tractament sanitari
Un dels cartells penjats en un establiment d'Alzira que col·labora en la campanya de recaptació de fons per al tractament sanitari / À Punt NTC

La possibilitat de repatriar Adrián Fernández, el xic d’Alzira ingressat en un hospital de Mèxic després de quasi ofegar-se a la piscina d’un hotel de Cancún, es retarda. Sembla que els intents per a reduir la sedació no està assimilant-los tan bé com esperava l’equip mèdic i de nou, durant la matinada, han hagut de tornar a pujar-li-la. S'allunya, almenys temporalment, la possibilitat de repatriar-lo en un avió medicalitzat. No obstant això, fonts de la Conselleria de Sanitat han confirmat que, quan estiga en condicions de tornar a Espanya, ingressarà a l’Hospital de la Ribera.

Este dilluns els sanitaris de la Unitat de Cures Intensives (UCI) on està ingressat el jove havien provat de reduir-li la sedació per a veure com responia el cos, ja que l’últim TAC que li havien fet el cap de setmana evidenciava una millora dels pulmons, com va avançar en À Punt este dilluns Marta Parada, cunyada seua.

Tot i les expectatives prudents, poques hores després els sanitaris han hagut de tornar a recórrer a una dosi major de sedació, segons ha confirmat a À Punt fonts de l’entorn familiar. Per tant, esta situació allunya la possibilitat de repatriar el xic de 39 anys en un avió medicalitzat, ja que ara per ara els metges encara ho desaconsellen.

Fins a l'Hospital de la Ribera

No obstant això, des de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana han confirmat en À Punt que el consolat espanyol a Mèxic ja està fent les gestions per a portar Adrián fins a Espanya quan millore l'estat de salut. Després, a l’Hospital de la Ribera, a Alzira estarà tot enllestit per a acollir-lo si ha de continuar ingressat.

Adrián va patir l’ofegament el dia 5, quan estava amb la seua dona i el fill de set anys celebrant la lluna de mel en un complex de Cancún. A causa del seu estat delicat, va quedar ingressat en un hospital privat de Mèxic, l’únic de la zona amb unes instal·lacions adequades per a la seua complicada situació.

Les despeses diàries d’este centre poden arribar als 12.000 euros, que ara per ara estan costejant el patrimoni familiar i les donacions del veïnat, que s’ha bolcat organitzant activitats per a recollir fons des que la dona d’Adrián, Sofia Parada, fa demanar ajuda per les xarxes socials en un clam per a recavar qualsevol suport econòmic.

De fet, fonts de l’entorn familiar han manifestat l'agraïment per tot el suport que estan rebent per a tirar avant amb el tractament després que l’asseguradora deixara de costejar les despeses sanitàries per haver-se assolit l’import màxim de cobertura que havia contractat la parella.

Mentrestant, hi ha cartells amb la foto d’Adrián en qualsevol racó d’Alzira, una ciutat que s’ha entregat a organitzar activitats o rifes per a recaptar fons que ajuden la família a pagar les elevades despeses que comporta l’atenció sanitària. Fins i tot els xicotets negocis estan organitzant sortejos per a aportar el seu granet d’arena per a ajudar la família a sostindre el tractament que manté amb vida Adrián, i que ha generat unes despeses de 50.000 euros. 

També et pot interessar

stats