L'Ajuntament de València comunica les primeres ordes de “tancament immediat” d'apartaments turístics

L’equip de govern ha aprovat una moció per a modificar el planejament urbanístic amb l’objectiu de restringir l’activitat “amb seguretat jurídica”

Porta d'una planta baixa reconvertida en apartament turístic a València
Porta d'una planta baixa reconvertida en apartament turístic a València / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha començat a comunicar les primeres ordes de “tancament immediat” i cessament d'activitat dels apartaments turístics que va sancionar la Policia Local dins de la campanya d'inspeccions. Així ho ha anunciat este dimarts el regidor d'Urbanisme, Juan Giner, en el ple municipal d'abril, en resposta a una moció de Compromís per a instar a regular els pisos turístics i a controlar el preu del lloguer a la ciutat.

En lloc d'esta proposta ha tirat avant una alternativa de l'equip de govern (PP-Vox) en la qual es compromet a continuar amb els estudis i treballs per a regular l'ús dels apartaments turístics, així com a modificar el planejament urbanístic per tal de restringir esta activitat “amb seguretat jurídica i una normativa ben definida” i a seguir amb el pla d'inspeccions.

En la rèplica a Compromís, el regidor d'Urbanisme ha subratllat que “des d'ahir, la Policia Local no està notificant ‘multetes’, sinó ordes de tancament immediat”, i ha rebutjat adoptar “mesures iupi que no sap quins efectes tindran”. “Estem intentant establir unes regles del joc clares amb seguretat jurídica”, ha subratllat, i ha tornat a criticar la falta d'actuació de l'anterior govern del Rialto sobre este cas.

En l'oposició, la portaveu de Compromís, Papi Robles, ha donat urgència al consistori a “posar orde” davant de la “invasió” de pisos turístics a la ciutat, sense esperar a modificar el planejament urbanístic. Com a portaveu adjunt del PSPV, Borja Sanjuán ha donat suport a la proposta de la formació taronja i ha retret a Catalá que es comprometa a actuar ara que “resulta que Madrid també fa alguna cosa” amb els pisos turístics.

La Federació Veïnal reclama inspeccions per a frenar “l’allau insostenible” 

Per la seua banda, hui la Federació d'Associacions Veïnals de València (FAAVV) ha reclamat inspeccions i ha insistit en la moratòria per a detindre “l’allau” d'apartaments turístics que –diuen– “inunda” la ciutat. Una situació que –han advertit– és “totalment insostenible”. L'entitat ha celebrat este dimarts una nova reunió de la comissió d'oci i turisme, en la qual participen les diverses associacions veïnals de la ciutat, en la qual ha analitzat la reunió dels últims dies amb l'Ajuntament en la qual s'ha abordat esta qüestió.

En este context, el col·lectiu ha subratllat que els apartaments turístics representen un “greu problema” perquè incrementen “exponencialment” els preus dels lloguers i fan que no hi haja habitatge disponible per a residir, un diagnòstic que ha quedat “compartit” per l'equip de govern.

També et pot interessar

stats