Montes: "Ajuntaments i comunitats de propietaris seran actors principals en els habitatges turístics"

La consellera de Turisme assegura que el Consell està "començant a estudiar la manera de modernitzar la normativa per a poder acabar amb l'economia submergida"

La consellera de Turisme, Nuria Montes, en una imatge d'arxiu
La consellera de Turisme, Nuria Montes, en una imatge d'arxiu / Twitter: @GVAturisme

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha sostingut que "els ajuntaments i les comunitats de propietaris seran actors principals en la regulació d'habitatges turístics".

Al mateix temps ha assegurat que el Consell està "començant a estudiar la manera de modernitzar" la normativa per a "poder acabar amb l'economia submergida".

Montes s'ha pronunciat sobre la sentència del Tribunal Suprem que avala que es veten els apartaments turístics en les comunitats de propietaris en els estatus de les quals es prohibeix expressament que els habitatges es facen servir per a exercir una activitat econòmica.

"El primer que hem de fer és llegir amb deteniment el contingut i comptar amb un informe sobre els seus efectes jurídics", ha apuntat la consellera, abans d'incidir en el fet que "no estem parlant, en principi, de blocs d'apartaments turístics, sinó d'habitatges turístics que s'exploten en edificis on es comparteix l'ús amb la resta de residents habituals".

En aquest sentit, tal com ha assenyalat el Tribunal Suprem, si els estatuts prohibeixen qualsevol tipus d'activitat empresarial o comercial "disposar d'un habitatge turístic és considerada com a tal i abasta aquesta activitat". Per això, ha subratllat que "els ajuntaments i les comunitats de propietaris seran actors principals en la regulació".

Davant aquest nou element jurídic, Montes ha assenyalat que la sentència és "un nou component a tindre en compte" ara que el govern valencià estudia com modernitzar la regulació per a acabar amb l'economia submergida i, "sobretot, fer un ús pacífic i sostenible d'aquesta manera d'allotjament".

Finalment, ha assegurat que l'objectiu de la Generalitat és "reforçar la labor inspectora i sancionadora de totes les ofertes que s'està comercialitzant, sobretot en internet, sense tindre llicència ni autorització".

També et pot interessar

stats