L’Ajuntament paralitza deu dies més el desallotjament de les 12 famílies que ocupen l’edifici de la Creu Coberta de València

L'administració buscarà una alternativa habitacional als afectats durant aquest termini, després que els tècnics constaten que l’immoble està en risc, “però no imminent”

Veïns que s'han concentrat en les immediacions de l'edifici que volien desallotjar aquest dilluns, al barri de la Creu Coberta de València
Veïns que s'han concentrat en les immediacions de l'edifici que volien desallotjar aquest dilluns, al barri de la Creu Coberta de València / À Punt NTC

Els ocupes de l’edifici del carrer de Manuel Arnau, al barri de la Creu Coberta de València, tenen deus dies més de pròrroga per a abandonar les vivendes. Després que tècnics municipals i els bombers hagen avaluat l’estat de l’edifici, en perill de ruïna, l’Ajuntament de València ha donat aquest termini de deu dies més, la segona pròrroga de les últimes setmanes, perquè els ocupes abandonen les huit vivendes de l’immoble.

Els tècnics que han inspeccionat l’edifici aquest dilluns asseguren que les huit viviendes que ocupen les famílies, "estan en risc, però no en risc imminent", segons ha avançat el sindicat de barri Construint Malilla. Amb els deu dies de pròrroga que els ha donat el consistori, es pretén  buscar una solució residencial per a les 33 persones de les 12 famílies que viuen en aquestes vivendes.

Demà dimarts es reuniran representants de l'Ajuntament de València i de la Conselleria d'Habitatge per a buscar solucions per als afectats, encara que ni el sindicat ni els ocupes dels habitatges estan convidats a aquesta reunió. Si no es troba una alternativa perquè puguen viure aquestes famílies, complit els deu dies de termini es procedirà a desallotjar-les. En cas de ser així, la plataforma Construint Malilla ja ha advertit que convocarà una mobilització "per a parar-lo".

No són "una alternativa real"

Construint Malilla ha informat que les alternatives oferides fins ara per l'ajuntament no es consideren "vàlides" perquè no són una "alternativa residencial real" per als afectats. Segons els veïns, l'Ajuntament, a través de Serveis Socials, ha oferit pagar la fiança i els tres primers mesos d'un lloguer, però aquesta proposta "no és una alternativa vàlida perquè la precària situació d'aquestes famílies no els permet tindre ingressos fixos (la majoria no tenen nòmina) i ningú els signarà cap contracte de lloguer, i menys amb només tres dies per a buscar-ho".

Segons el moviment veïnal, "quan s'acabaren les ajudes de Serveis Socials, la majoria d'aquestes famílies no podrien continuar pagant els lloguers i serien desnonades".

Un portaveu de la plataforma ha indicat també que "el 9% del projecte del Parc Central pertany a l’empresa propietària de gran part d'aqueixos edificis" que es volen desallotjar, per la qual cosa considera que existeix "un interés econòmic".

També et pot interessar

stats