L'Ajuntament de València ajorna fins dilluns el desallotjament dels edificis ocupats a la Creu Coberta

Les famílies afectades rebutgen abandonar les cases mentre no els asseguren un habitatge alternatiu

Agents de la Policia Local informen de la pròrroga del desallotjament
Agents de la Policia Local informen de la pròrroga del desallotjament / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha ajornat fins dilluns el desallotjament dels dos edificis ocupats amb amenaça de ruïna del carrer de Manuel Arnau, al barri de la Creu Coberta, on viuen vora cinquanta persones.

La pròrroga, que té lloc després de les protestes de la plataforma Construint Malilla, dona quatre dies més de marge a les persones afectades perquè puguen traure les pertinences i troben un allotjament alternatiu. Els serveis socials els han oferit el pagament de tres mesos de lloguer, però la proposta no convenç les famílies, que reclamen una solució a més llarg termini.

Agents de la Policia Local s'han acostat als edificis per a informar les persones residents que el desallotjament s'executarà dilluns, que no hi ha més marge. Tanmateix algunes famílies asseguren que presentaran batalla.

"Jo a les bones no deixaré la meua casa. No tinc on anar-me'n. Tampoc tinc treball ni ajudes. M'hauran de traure a bastonades. Seguirem ací lluitant pels nostres habitatges", anticipa Tania Rubín, que fa sis anys que viu en un dels edificis.

Dilluns el consistori va comunicar l'orde d'enderrocament, que justifica en un informe tècnic que adverteix del risc de col·lapse imminent. La idea és tapiar els edificis una vegada buits i demolir-los al setembre.

Construint Malilla i la Plataforma Antidesnonament (PAH) estan oferint assistència legal a les persones afectades, perquè posen un recurs de reposició contra l'orde, i si escau una demanda contenciosadministrativa.

"No qüestionem l'informe tècnic però què passarà amb aquesta gent? Quan hi ha una emergència climàtica a la gent se la reallotja. I això és una emergència també. Exigim que les administracions, local i autonòmica, s'impliquen per a oferir una alternativa. Aquesta gent no se n'anirà d'ací sense un sostre", ha explicat a À Punt Vicent Danvila, un dels portaveus de Construint Malilla.

En imatge, un dels edificis de la Creu Coberta afectat per l'orde d'enderrocament
En imatge, un dels edificis de la Creu Coberta afectat per l'orde d'enderrocament / À Punt NTC

També et pot interessar