L'aigua d'Almenara no és apta per al consum humà

L'Ajuntament adverteix que l'aigua procedent de la Font de Quart té un alt nivell de metalaxil, un plaguicida

L'aigua d'Almenara no és potable

L'Ajuntament d'Almenara ha alertat la població que l'aigua potable de la xarxa provinent de la Font de Quart no és apta per al consum humà. Així s'ha confirmat, segons indiquen fonts municipals, després de les últimes analítiques dutes a terme, que se sumen a la corroboració de les mesures impulsades aquest dimecres des del consistori per indicacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La població tindrà la restricció per al consum humà mentre no descendisquen els valors contaminants detectats, segons ha explicat l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez.

En concret, l'analítica indica que s'ha detectat una presència més elevada dels valors habituals de metalaxil, un plaguicida. El nivell detectat és de 0,11 μg/l, que supera per molt poc el límit que s'estableix en 0,10 μg/l. Aquest és l'únic plaguicida que ha donat un valor considerable dins del llistat de 30 que s'analitzen regularment des de l'empresa concessionària.

Encara que els valors s'han detectat al nucli urbà d'Almenara, s'ha comprovat que l'origen de l'element contaminant se situa en la mateixa Font de Quart, que és el brollador que proveeix la localitat i lloc d'on provenen aquests valors anormals de metalaxil.

L'alcaldessa ha assenyalat que "les restriccions per al consum humà seguiran mentre els valors no descendisquen, per la qual cosa demanem a la població que no consumisca l'aigua de l'aixeta, almenys fins que estiga tot normalitzat".

Des del consistori han incidit que s'està investigant l'origen d'aquests elevats valors del pesticida. D'altra banda, l'alcaldessa ha activat la demanda a l'EPSAR que com més prompte millor s'active el denominat metre cúbic per a poder obtindre una altra via d'aigua de qualitat a la localitat i suplir l'habitual de la Font de Quart.

També et pot interessar