L'aeroport de Castelló acollirà una incubadora d'empreses de l'Agència Espacial Europea

El Consell vol impulsar altres dos centres d'incubació d'empreses vinculats al Districte Digital d’Alacant i al Consorci ValSpace de València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en l'Aeroport de Castelló
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en l'aeroport de Castelló / Carme Ripollés (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que l'aeroport de Castelló impulsarà la creació d'una incubadora d'empreses de l'Agència Espacial Europea (ESA, per les sigles en anglés).

La posada en marxa del European Space Agency Business Incubator Center (ESABIC) té com a principal objectiu donar suport al naixement i consolidació d’empreses emergents del sector aeroespacial, així com la transferència de solucions innovadores a partir de tecnologies de l'espai cap a altres sectors.

Així mateix, Puig ha explicat que el govern valencià vol impulsar altres dos centres d'incubació d'empreses a Alacant i València, vinculats a Districte Digital i al Consorci ValSpace, respectivament, de manera que els tres espais treballen en xarxa "per a generar sinergies amb el sector en tot el territori".

El cap del Consell ha subratllat que l’aeroport constitueix un "enclavament estratègic" per a la captació d'empreses, la qual cosa permetrà general "més riquesa, oportunitats i ocupació", i ha destacat que ja s'han instal·lat en aquest espai empreses de mecànica o del sector espacial com Arkadia o Comet.

Formació professional en aeronàutica 

Així mateix, Puig ha mostrat l'aposta del Consell per impulsar la "generació de talent" a través de la formació professional que ja s'està impartint en les instal·lacions aeroportuàries, amb un centenar d'estudiants de quatre títols d'FP d'aeronàutica, i ha avançat que el 2024 començarà la construcció d'un nou Centre Integrat de Formació Professional amb capacitat per a 320 estudiants.

D'aquesta manera, ha assegurat que Aerocas es converteix en un "pont directe" entre l'àmbit acadèmic i el teixit productiu, la qual cosa suposa adequar l'oferta formativa a les necessitats actuals i futures de les empreses.

També et pot interessar

stats