Puig presenta la candidatura d'Elx a albergar l'Agència Espacial: "Tenim Pedro Duque i esperem tindre la seu"

Els punts forts d'Elx són un aeroport amb connectivitat amb tot Europa, comunicacions nacionals amb AVE i un edifici que "està ja en disposició de ser ocupat"

Presentació de la canidatura d'Elx amb el president de la Generalitat, Ximo Puig
Presentació de la candidatura d'Elx amb el president de la Generalitat, Ximo Puig / Generalitat

Aquest dimarts s'ha presentat a Madrid la candidatura d'Alacant per a albergar la seu de l'Agència Espanyola de la Intel·ligència Artificial i la d'Elx per a acollir la seu de l'Agència Espacial Espanyola.

En l'acte ha estat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha destacat els punts forts de cada ciutat i ha apostat per descentralitzar les institucions per a aconseguir més cohesió a Espanya. Els alcaldes d'Alacant i d'Elx també han defés les seues candidatures.

Ximo Puig ha presentat en CaixaForum Madrid la candidatura d'Elx i ha destacat que "tenim Pedro Duque i ara esperem tindre la seu de l'Agència Espacial Espanyola".

Segons el cap del Consell, és una candidatura que "assumim a tota la Comunitat Valenciana, s'ofereix formació i atracció d'empresa. Els motors d'aquesta candidatura són el factor humà, el rigor empresarial i la unitat política", ha explicat.

El president ha defés que Elx està disposada a liderar el sector aeroespacial i que es tracta d'una candidatura solvent i rigorosa i que té tot el necessari per a albergar la seu de l'Agència.

En concret, ha fet referència al fet que té un aeroport amb connectivitat amb tots els països europeus, comunicacions nacionals amb AVE, un edifici que "està ja en disposició de ser ocupat" i que és "extraordinàriament intel·ligent, respectuós amb el medi ambient i emblemàtic".

Així mateix, Puig ha afegit que la Comunitat Valenciana té un ecosistema universitari que és referent i compta amb un teixit empresarial emergent divers.

També et pot interessar

stats