La jutgessa denega l'arxiu del cas Assut en què s'investiga les tres nebodes de Rita Barberá

Entén que seria prematur perquè s’estan investigant els dècims de loteria premiats del seu pare

Les nebodes de Rita Barberà arriben a la Ciutat de la Justícia
Les nebodes de Rita Barberá arribant a la Ciutat de la Justícia en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La jutgessa titular del jutjat d'instrucció núm. 13 de València ha denegat a les tres nebodes de l’exalcaldessa de València Rita Barberá l'arxivament del cas Assut, causa en què se les investiga. Segons han confirmat aquest dijous des del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la jutgessa ha dictat un acte pel qual denega l'arxivament de la causa relacionada amb les tres nebodes de l’exalcaldessa, filles d'un dels principals investigats, l'advocat José María Corbín.

La magistrada entén que la sol·licitud d'aquestes tres investigades d'arxivar les diligències contra elles resulta prematura en aquest moment processal, ja que s'estan investigant els dècims de loteria premiats del seu pare. Les tres dones van declarar a l'abril que part del seu patrimoni prové d'un premi de la loteria de Nadal que va guanyar son pare, l'advocat José María Corbín.

Van declarar a petició pròpia en el jutjat d'instrucció número 13 de València, que dirigeix la investigació. Aquesta macrocausa té ramificacions amb polítics vinculats tant al PP com al PSPV, i també amb diverses empreses del sector de la construcció.

Totes tres explicaren que cadascuna posseeix el 16% de l'empresa Corbín Abogados perquè al pare se li va detectar un càncer de pulmó en 2009 i va voler repartir la firma entre les filles. També afirmaren que la companyia mai ha repartit dividends.

També et pot interessar

stats