La mesa del Congrés admet a tràmit crear una comissió sobre el cas Assut

La constitució depén del que establisca la junta de portaveus, on és previsible que no tire avant aquesta iniciativa sobre el suposat finançament il·legal del PSOE i el PSPV a la Comunitat Valenciana

La Guardia Civil investiga el cas Assut / À Punt NTC
La Guàrdia Civil investiga el cas Assut / À Punt NTC

La mesa del Congrés ha admés a tràmit la sol·licitud del PP per a crear una comissió d'investigació sobre el cas Assut centrada en el suposat finançament il·legal del PSOE i el PSPV a la Comunitat Valenciana, encara que l'última paraula la tindrà la junta de portaveus.

En la reunió d'aquest dimarts, la mesa del Congrés ha donat el vistiplau a la creació d'aquesta comissió, però la seua decisió és un tràmit preliminar, ja que la constitució depén del que establisca la junta de portaveus, on és previsible que aquesta iniciativa no tire avant.

De fet, el PP va sol·licitar la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas Assut al Congrés després que la mesa del Senat rebutjara amb els socialistes i el PNB l'intent dels populars d'investigar aquest assumpte en la cambra alta.

El cas Assut investiga una presumpta trama de suborns i comissions il·lícites a la Comunitat Valenciana, incloent-hi un suposat finançament irregular del PSPV-PSOE per a les campanyes de les eleccions autonòmiques i municipals del 2007.

El PP acusa el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el PSOE d'haver paralitzat durant un any la investigació del cas Assut a les Corts, que decau ara en acabar la legislatura, perquè els valencians "no sàpien com s'ha finançat" aquest partit.

També et pot interessar

stats