El PP demana que el Congrés investigue el cas Assut i el finançament de Puig

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha contestat des d'Alcoi que el cas Assut és un cas del Partit Popular 

La portaveu del Partit Popular en el Congrés, Cuca Gamarra
La portaveu del Partit Popular al Congrés, Cuca Gamarra / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El cas Assut ha arribat al Congrés dels Diputats, on el Partit Popular ha demanat una comissió d'investigació sobre el finançament del PSOE i el PSPV de Ximo Puig en la Comunitat Valenciana, amb sospites que estén al govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

La portaveu popular, Cuca Gamarra, ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, de bloquejar la comissió a les Corts i demana que se'n cree una al Congrés per a investigar el finançament del partit socialista en la Comunitat Valenciana.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha contestat des d'un acte a Alcoi i ha dit que el cas Assut és un cas del Partit Popular.

Cuca Gamarra ha anunciat aquesta iniciativa parlamentària davant la dissolució de les Corts Valencianes, que impedeix posar en marxa la comissió d'investigació constituïda en el parlament regional, i després que la Mesa del Senat rebutjara l'intent dels populars d'investigar-ho a la cambra alta.

El PP acusa el president valencià, Ximo Puig, i el PSOE d'haver paralitzat durant un any la investigació a les Corts, que decau ara en acabar la legislatura, perquè els valencians "no sàpien com s'ha finançat" aquest partit.

Adverteix la formació d'Alberto Núñez Feijóo que aquesta no és una qüestió menor i que, a més, té "ramificacions" en política nacional perquè també questionen contractes adjudicats pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero per part d'Aquamed.

Al·ludeixen a més a suposades comissions del 6% reflectides en la documentació confiscada a l'extresorer del PSPV i han assenyalat un diputat valencià del PSOE, Vicent Sarrià, per menjar "amb empreses de la trama".

Els populars volen que Puig comparega al Congrés i demanen al PSOE que no bloquege aquesta comissió d'investigació, que, no obstant això, pot no tirar avant si suscita la mateixa oposició que al Senat, on els socialistes i el PNB van impedir la tramitació a la Mesa.

També et pot interessar

stats