L'exresponsable de Finances del PSPV-PSOE s'acull al dret a no declarar en Assut

Els investigadors han localitzat en una casa de Pepe Cataluña documentació sobre el presumpte pagament de comissions de fins al 6% a canvi d'adjudicacions

L'exreponsable de finances del PSPV, Pepe Cataluña (dreta), ix del jutjat
L'exreponsable de finances del PSPV, Pepe Cataluña (dreta), ix del jutjat / rober solsona

L'exresponsable de Finances del PSPV-PSOE Pepe Cataluña s'ha acollit al dret a no declarar durant la compareixença al jutjat com a imputat, en la causa que investiga la presumpta trama de corrupció del cas Assut. 

Sí que ha parlat amb els mitjans que l'esperaven a les portes de la Ciutat de la Justícia de València, però de broma, afirmant que era "el plat fort" de la jornada, però refusant a dir res més per la situació actual de la causa. A la pregunta de si estava tranquil ha respost: "Home, només faltava".

Deu minuts després ha tornat a eixir de l'edifici i, acompanyat per l'advocat, ha confirmat la premsa que ha renunciat a declarar i ha informat que no dirà res en públic fins no conéixer tota la informació del sumari, algunes parts del qual continuen sent secretes. 

Cataluña és una de les tretze persones imputades que han sigut citades a declarar al jutjat aquesta setmana dins la nova ronda de declaracions en el cas Assut, que investiga el suposat pagament de comissions a càrrecs públics del PP i del PSOE per a afavorir l'adjudicació de contractes, vinculats principalment a l'urbanisme, entre el 1999 i el 2013.

Durant els escorcolls que han derivat en les noves imputacions, a l'octubre, els investigadors trobaren a casa de l'exresponsable de Finances del PSPV-PSOE documentació referida a suposades comissions pagades per contractistes a canvi d'adjudicacions públiques, que podrien arribar al 6%.

Les investigacions del cas estan centrades en l'Ajuntament de València, si bé també s'investiguen presumptes pràctiques irregulars als consistoris de Xixona (Alacantí), Burjassot (Horta Nord) i Benicàssim (Plana Alta) o en les empreses públiques Aigües de les Conques Mediterrànies (Aquamed) i la Societat Anònima Municipal d'Actuacions Urbanes de València (Aumsa).

També et pot interessar

stats