PP i VOX exerciran d'acusació en el cas Assut i hauran de compartir advocat

La síndica del Partit Popular a les Corts, María José Catalá, anuncia que el seu grup recorrerà l'acció lletrada popular compartida

Maria José Català, candidata a l'alcaldia a la ciutat de València
María José Català, candidata a l'alcaldia a la ciutat de València / À Punt NTC

La síndica del Partit Popular a les Corts, María José Catalá, ha anunciat que el seu grup recorrerà contra l'acció lletrada popular compartida amb Vox en el cas Assut. Segons sosté, "cada acusació particular ha de tindre la seua pròpia estratègia i el PPCV la vol exercir de manera individual", així com la fiança de 10.000 euros que els ha imposat la jutgessa per a personar-s'hi. La síndica ho ha anunciat en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndiques, després de saber-se que el jutjat d'instrucció número 13 de València ha acceptat la personació del PP i de VOX en el conegut com a cas Assut, encara que hauran de compartir el mateix advocat.

Respecte a la fiança, Catalá ha indicat que tenen capacitat econòmica per a assumir-la, però hi presentaran un recurs per "temes tècnics". A més, ha indicat que s'han personat en la causa "perquè volem saber tota la veritat sobre aquest cas, per l'opacitat i la falta de transparència en aquestes Corts". D'aquesta manera podran conéixer "un sumari que sens dubte i presumiblement" pot revelar el “suposat finançament irregular del PSPV en les últimes campanyes electorals".

Catalá ha assenyalat que la jutgessa ha apreciat "falta de motivació expressa" en l'escrit de Vox, però que el cas del PP és "diferent" perquè en la seua petició de personació "sí que es desenvolupen els motius" pels quals volen exercir l'acusació popular. Així mateix, ha subratllat que l'Ajuntament de València va sol·licitar en el seu moment ser acusació popular, però li la van denegar, mentre que ells podran "desenvolupar-la".

La personació del PP i Vox ha causat diverses crítiques per part de la resta de grups. El portaveu d'Hisenda dels socialistes, José Muñoz, ha qualificat de "bastant curiós" que el PP siga el "focus principal de la corrupció" en aquest cas, que es residencia a l'Ajuntament de València, i ha qualificat de "paradoxa" que "encara que no directament, siga acusat, i vulga ser també acusador".

La causa investiga presumptes suborns amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d'obra pública de l'Ajuntament de València haurien fet entre 2005 i 2010, anys en què governava el consistori Rita Barberá (PP).

També et pot interessar

stats